חלת וחזרה לעבודה

  • חל"ת קורונה וחזרה לעבודה
    עדינה | 01/05/2020 10:37

    חל"ת וחזרה לעבודה.

    במקצועי אני מנהח"ש וחשבת שכר עובדת כמה שנים במפעל.

    ב1 באפריל הוצאתי לחל"ת. לאחרונה הודיעו על חזרה לשגרה, ואני התקשרתי למעביד לשאול אם אני אמורה לחזור לעבודה הוא ענה לי שאין עבודה ואין לו איך לשלם משכורות. יש לציין שעבודתי במחלקת הכספים אין לה קשר לאם יש כעת עבודה במפעל או לאו, כי כבר מעל לחודש לא נעשתה העבודה במחלקת הכספים והעבודה של חודשיים נערמת על שולחני.

    איך אני אמורה לנהוג במצב הזה? הוא אמור לפטר אותי כדת וכדין אם לדעתו אין עבודה. אני לא יכולה להשאר בחל"ת אם המשק חוזר לתפקוד מלא.

    (עלי לציין ש ב20 באפריל נקראתי ע"י המעביד למשרד כדי לערוך את הדוחות החודשיים למעמ מס הכנסה וכו . וזאת למרות שאני בחל"ת. המעביד הורה לי לא להחתים כרטיס כי אני בחל"ת. ואכן הגעתי למשרד וערכתי את הדוחות למרות שזו עבירה. ובטח גם לקראת ה-15 למאי הוא שוב יקרא לי לערוך את הדוחות למרות שאני בחל"ת. מה עושים? אני כחומר ביד היוצר)

    אודה לכם מה עלי לעשות.

    • חלת וחזרה לעבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 03/05/2020 22:40

      שלום רב

      יש להפריד בין שני דברים . ראשית כל עוד את בחלת אסור לך להגיע לעבודה ולעבוד זו גם עבירה וגם את בסכנה אם חוח יקרה משהו מבחינה ביטוחית. אם המעסיק דורש זאת אמרי לו מפורשות כי או שישיבך לעבודה באופן קבוע או שאסור לך להתייצב את לא מוכנה לעבוד על המערכת.

      מכל מקום - המשק עדיין לא חזר לעבודה מלאה כך שהמעסיק יכול עדיין להשאירך בחלת. ככל והמשק יחזור לשגרת עבודה מלאה וכל המחלקות במקום עבודתך יחזרו להיקף עבודה מלא אז אם המעסיק לא ישיבך תוכלי לדרוש ממנו תשובות ברורות ולהגיד לו שככל והוא לא משיבך תראי בכך כאילו פוטרת ללא הודעה מוקדמת.

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il