שימוש בנייד בתנועה

  • SMS ברמזור
    עופר | 26/04/2020 13:17

    במהלך החזרה שלי הביתה היום בזמן שעמדתי ברמזור שלחתי הודעה לאשתי. שוטר תנועה עצר אותי בטענה כי השתמשתי בטלפון בזמן נהיגה ונתן לי דו"ח בסכום 1,000 ₪ ו-10 נק', למרות שהייתי בעצירה מוחלטת במהלך אותם רגעים. האם ניתן לערער ?

    • שימוש בנייד בתנועה
      יעקבי | 27/04/2020 15:08

      שלום עופר,

      שים לב ללשון סעיף האישום "בעת שהרכב היה בתנועה..."

      בתי המשפט נחלקו בפרשנות של המילה 'בתנועה'. האם הכוונה לכך שהרכב זז (move) או שהרכב נמצא במרחב התנועה בכביש והוא חלק ממנו (trafic).

      המשטרה נוקטת סובלנות לגבי השימוש בעת המתנה ברמזור אדום. אך אם התברר שכתוצאה מהשימוש בנייד נוצר עיכוב כל שהוא לתנועה (השתהות בתחילת תנועה כשמופיע הירוק) כי אז נרשם דו"ח בהתאם.

      מן הראוי שתציג את הנסיבות שרשם השוטר.

      הערה: החיוב בעבירה זו הוא 8 נקודות.

    • סלולרי בנהיגה
      עו"ד אוריאל גולדברג | 14/05/2020 17:04

      שלום עופר,

      על סמך דבריך בהחלט יש מקום להגיש בקשה להישפט.

      אמנם החוק היבש אוסר על שימוש בטלפון סלולרי בזמן נהיגה, אך יחד עם זאת קציני משטרה רבים התראיינו לכלי התקשורת וציינו כי לא ינתנו דו"חות בזמן עמידה ברמזור.

      כמו כן, אין חולק על כי במצב עמידה סטטי הרכב אינו בתנועה.

      השאלות שצריכות להישאל הן:

      1. האם השוטר רשם בדו"ח שהיית במצב עמידה?

      2. האם השוטר תיאר את השתלשלות האירועים במלואם (ודאג לפרט נתונים נוספים הנדרשים ממנו עפ"י נהלי המשטרה).

      3. האם בכוונתך לשכור שירותי עו"ד (מניסיון אישי - לא מומלץ לנהל הוכחות ו/או לעמוד מול שופט בלי ייצוג הולם והכוונה מראש).

      4. האם זמנך וכספך שווים עבורך את הטרחה ביחס להודאה באשמה ונשיאה בקנס ובנקודות.

      אשמח לסייע בייעוץ והכוונה במידת הצורך.

      בברכה,

      אוריאל גולדברג, עו"ד
      מנהל פורום דיני תעבורה

      כנרת 5, בני ברק
      טלפון:052-6699003 , מייל: info@goldberg-lawyers.com