מסירת דירה מהקבלן בימי הקורונה

  • מסירת דירה בתמ"א בימי קורונה
    אלון | 20/04/2020 11:25

    יש לי דירה בהליכי סיום של תמ"א, לפני שבוע הקבלן רצה שאבוא לדירה לצורך "מסירה ראשונה". בגלל שיש לי אישה עם מחלות רקע בבית, עניתי שאני מעדיף לא לצאת בינתיים מהבית ולהיות ליד אנשים. הקבלן אמר שאין מגבלה על ענף הבניה, ושאם ברצוננו לדחות את המסירה הראשונה, נבצע מסירה שניה יחד עם הראשונה. מה המשמעות?

    • מסירת דירה מהקבלן בימי הקורונה
      עו"ד אריה בדנר | 21/04/2020 11:58

      אלון שלום,

      ככלל, ענף הבניה הוחרג מההגבלות בימי הקורונה ולפיכך צודק הקבלן המבקש לבצע את המסירה. לכל מטבע שני צדדים. הצד השני הוא הרצון שלך (ושל שאר רוכשי דירות ו/או בעלי דירות בעסקאות התחדשות עירונית המצפים לקבל את דירתם החדשה) להמשך עבודות הבניה במלוא המרץ כדי להימנע מעיכובים בהשלמת עבודות הבניה ומסירת הדירות החדשות במועד.

      לגופה של שאלתך, המתייחסת ל- "מסירה ראשונה" ו- "מסירה שניה", אין לי אלא להפנות אותך למנגנון הקבוע בהסכם שנערך ונחתם בינכם ובין היזם / הקבלן. אני מניח שה- "מסירה הראשונה" הינה הפגישה בדירה בה יבחנו ויצוינו הליקויים אותם יש להסדיר ו- "המסירה השניה" אמורה להיות הפגישה בדירה בה תתבצע מסירה בפועל לאחר תיקון הליקויים שיש לתקנם בשלב זה בהתאם להוראות ההסכם.

      הצעתי הינה שלא "לדלג" על השלב הראשון ולהגיע להבנות לפיהן מישהו מטעמך יבצע שלב זה.

      מקווה שהייתי לך לעזר, והרבה בריאות,

      בברכה,

      אריה בדנר, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      מגדל ב.ס.ר. 3, מצדה 9, בני ברק
      טלפון: 03-6120890 ; מייל: Arie@Badner.co.il