הקצאת קרקע ע"י העיריה - אורכות בימי קורונה

  • פקיעת תוקף הודעת העיריה על הקצעה עתידית של קרקע
    אילנה גזית | 19/04/2020 18:28

    בין רחובות עקיבא ומכבי ברעננה קיים פארק המכיל חורשה , גינות פרחים וגינה קהילתית . השטח בהגדרה הינו שטח חום אבל כבר כ30 שנה מהווה פארק יפיפה .ב14.2.20 תלתה העיריה שילוט ברחובות בדבר תוכניתה להקצות קרקע לבניית בית כנסת לקהילה שאינה מתגוררת באיזור בהכרח .

    העיריה איפשרה לציבור להגיש בקשות להקצעת הקרקע למטרה דומה או אחרת .וזה עד 14.4.20

    דהינו 60 יום .

    התחלנו בפעילות ציבורית כדי למנוע את רוע הגזירה . מגבלות הקורונה הפסיקו את יכולת הקהילה התומכת בגינות להיפגש . ביקשנו אורכה וקיבלנו עד 14.5 . היום כבר 19.4 וכנראה גם עוד שבועיים

    לא נוכל להתקהל  ולהתאסף . האם יש חוק שמגדיר מהי תקופת הטואכה שהעיריה אמורה לאפשר לנו עקב מצב החירום .וכייצד עלינו לפעול כדי לקבל ארכה לפחות עד 30.6.20 ?

    תודה

    אילנה גזית

    נציגת קהילת " גינות או לא להיות"

    • הקצאת קרקע ע"י העיריה - אורכות בימי קורונה
      עו"ד ציפי מרגלית | 20/04/2020 13:03

      אילנה שלום,

      בהתאם לנוהל משרד הפנים (כפי שפורסמו בחוזרי מנכ"ל משרד הפנים 5/2001, 6/2002 ו-7/2004) יש לאפשר פרק זמן של 60 ימים במהלכו הציבור מוזמן להציע הצעות ובקשות להקצאת הקרקע. ככל הידוע לי לא פורסמו תקנות ספציפיות המאריכות את המועד הנ"ל, אשר כאמור לא נקבע בחוק או בתקנות, אלא בנוהל.

      נראה כי הדרך לקבל אורכה נוספת היא בפניה נוספת אל ראש העיר בבקשה לקבלת האורכה והצדקתה. מציעה כי תפרטו במכתב את הקשיים הספציפיים הרלוונטיים (מעבר לקושי הכללי הקיים כיום עבור כולנו), תוך בקשה למנוע פגיעה בזכותכם להתמודד על הקצאת הקרקע בשל הנסיבות.

      בהצלחה

      בברכה,

      ציפי מרגלית, עו"ד
      מנהלת פורום תכנון ובנייה

      רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב
      טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il