מהירות מופרזת

  • המרת דו"ח לאזהרה
    כפיר | 17/04/2020 15:02

    שלום,
    קיבלתי דו"ח מהירות 122 קמש בדרך של 90. 750₪ ו 8 נק.
    ביקשתי להמיר את בדוח באזהרה כי אני עומד בכל התנאים (10 שנות וותק ללא עבירות תנועה). הבקשה נדחתה ללא הסבר.
    ניתן לעשות משהו? לבדוק למה והאם ניתן לשנות ההחלטה? האם ניתן להישפט למרות שאני לא כופר בעובדות? אמרתי לשוטר אולי הייתי על 122 קמ"ש ולא שמתי לב. הייתי לאחר טיסת לילה

    • מהירות מופרזת
      יעקבי | 19/04/2020 07:12

      שלום כפיר,

      המהירות שנרשמה היא 122 וזאת לאחר הפחתה של 5 קמ"ש. למעשה חרגת ב-27 קמ"ש מהמהירות המותרת.

      עבירות מהירות נכללות ברשימת עבירות שאותן אין ממירים באזהרה.

      תוכל לבקש להישפט וביום המשפט תנסה להגיע להסדר מקל עם תביעה לאור עברך הנקי בכך שיפחיתו לך עוד 2 קמ"ש ואז תצא בקנס של 250 ללא חיוב בנקודות.

      אם התביעה לא תסכים, בקש לשלם הקנס המקורי. זאת לידיעה כי אין בית המשפט כפוף לקנס המקורי.

      • המרת דו"ח לאזהרה
        כפיר | 19/04/2020 10:11

        תודה על התשובה.

        המידע שהצלחתי לקרוא עבירת מהירות כמו שלי כן יכולה להיכנס לאזהרה (לא קנס של 1500₪ ולא חריגה מעל 41קמש)

        לתגובתך אם אלך להישפט אני לא לוקח סיכון שהתובע לא יסכים ויחמירו איתי?

        • מהירות מופרזת
          יעקבי | 19/04/2020 20:31

          שוב שלום כפיר,

          אם פנית להמרה באזהרה משמע הודית באשמה.

          כפי שציינתי על עבירת מהירות אין ממירים באזהרה (קביעה מהשנה האחרונה).

          ביום המשפט תינתן לך הזכות לדבר עם התובע/ת. שכנע אותו/ה שאתה נהג נורמטיבי (על כך יעידו גיליונך התעבורתי וותק נהיגתך), מעדת הפעם ואתה מביע חרטה. אתה מבקש לחסוך מזמנו של בית המשפט ומבקש על סמך כל זאת להפחית מהענישה. השאר תלוי במצב רוח של התובע/ת וכמה תיקים יש להם לנהל באותו יום. בכל מקרה אם תסורב, בקש לשלם הקנס המקורי וחסל.

          בברכת נהיגה זהירה