האם אפשר לתבוע?

  • מכירת רכב עם תאונה עצמית ללא ירידת ערך.
    דוד | 08/04/2020 23:06

    פרסמתי הודעה למכירת רכב. אזור המכירה בקעת אונו.

    הקונה גר באזור נתניה.

    ביקש לדעת האם הרכב עבר תאונה ועניתי שלא בהתחשב לעובדה ששמאי הרכב לא הוריד את ערך הרכב לאחר תאונה עצמית ותוקנו כל הליקויים במוסך מורשה.

    הגיע אלי מומחה מטעם הקונה בנוכחותו לבדיקות רכב וזיהה שאכן הייתה החלפת חלקים ביקש תוצאות סליקה ושמאי הרכב.

    הרשיתי לבדוק את הרכב על פי בקשתו על ידי המומחה מטעמו.

    מסרתי לו את המסמכים שביקש  על חשבוני.

    האם יש אילה לתביעה כלשהי מטעם הקונה כאשר העסקה לא בוצעה?

    • האם אפשר לתבוע?
      ליאור חאיק, עו"ד | 10/04/2020 13:01

      היי,

      לא מאחר ולא נכרתה עסקה.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • תודה רבה
        דוד | 10/04/2020 14:12

        • במקום להסתמך על השטויות של חאיק
          חיים | 13/04/2020 14:23

          חפש בגוגל את חוק החוזים (חלק כללי) וקרא את סעיף 12.

          מי שמנהל משא ומתן בחוסר תום לב חייב לפצות את הצד השני על הנזק שנגרם לו, גם אם לא נכרת חוזה.

          • איכס. איזו הערה גועלית
            ר.מ | 13/04/2020 14:40

            "במקום להסתמך על השטויות של חאיק"? אתה רציני?
            זו לא צורה להתבטא. גם כשרוצים להעיר או להאיר או לתקן, יש דרך ויש צורה. אני מאוד מקווה שימחקו את ההתייחסות שלך ושתלמד להיות מנומס. אני עוקב אחרי הפורום הזה והתשובות של עו"ד חאיק הרבה הרבה זמן ורק לומד ממנו.

            • תתפלא, אני מסכים אתך
              חיים | 13/04/2020 14:54

              ראוי להיות מנומס. אבל כשמוחקים תגובה מנומסת שלי רק משום שהיא חושפת טעות של מנהל פורום, אני מגיב בהתאם (זו תגובה שנייה שלי אחרי שהקודמת נמחקה).

              ולהטעות שואלים ביודעין זה הרבה יותר חמור מחוסר נימוס.

          • תשובה לחיים
            ליאור חאיק, עו"ד | 13/04/2020 14:58

            חיים היקר,

            אינני מכיר אותך ואינני יודע מי אתה  אך שמתי לב שכל מטרתך בפורום, פעם אחר פעם, היא להעלות תגובות משתלחות ומתלהמות ללא בסיס ולא היה לי נוח, בלשון המעטה, לקרוא את השפה הבוטה שלך. ככה לא מתנסחים גם אתה חושב אחרת ממני, וזכותך לחשוב אחרת ממני.

            סעיף 12 לחוק החוזים אכן מדבר על חוסר תום לב במשא ומתן אבל לדעתי המקצועית ולאור תיאור המקרה אין מדובר כאן במקרה שבו התקיים חוסר תום לב מצד הקונה אלא בהתנהלות סבירה, ואפילו אם בית המשפט יקבע אחרת, לא יפסוק לו פיצויים בגין כך ואם תרצה אשמח להעביר לך עשרות מקרים של פסקי דין בתביעות קטנות הקובעות את שאמרתי.

            ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

            בברכה,

            ליאור חאיק, עו"ד
            מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

            לוי אשכול 31, רחובות
            טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

            • אדוני, הסבר לי בבקשה
              חיים | 13/04/2020 15:13

              מה בדיוק מתלהם ומשתלח בתגובתי הקודמת שנמחקה.

              שמרתי עותק ואני חוזר עליה כלשונה:

              "ניהלת משא ומתן בחוסר תום לב

              וגרמת לצד השני ביטול זמן והוצאות.

              על כך אתה צריך לפצות אותו.”

              • שום דבר, שום דבר לא מצדיק שפת ביבים כמו שלך
                ר.מ | 16/04/2020 13:18

                  לא ברור למה מחקו את התשובה שלך, אני מסכים איתך. אבל גם אם ימחקו עכשיו את התגובה שלי, אני לא אכנה את עורכי הדין העונים פה בהתנדבות בשמות גנאי וטינופים. זה מביש. מעבר לכך, שקראתי בעיון את התשובה של עו"ד חאיק, ונראה שהוא יודע יפה מאוד על מה הוא מדבר. נעלבתי גם בשבילו ואני שב וקורא להנהלת האתר למחוק את התגובה הגועלית של חיים

                • "שטויות" זו שפת ביבים?
                  חיים | 16/04/2020 14:46

                  לא הגזמת קצת?

                  ואיפה ראית שם גנאי או טינופים בתגובה שלי?

                  ועכשיו תבין משהו: “עונים פה בהתנדבות" זו סיסמה ריקה מתוכן. עורכי הדין שעונים פה, עושים זאת כדי לפרסם את עצמם ולדוג לקוחות. לכן הם אפילו משלמים כסף לבעל האתר, עו"ד אדי סוברי, תמורת הפרסום.

                  אני ואחרים דווקא עונים בהתנדבות מלאה, שהרי הפרטים שלנו לא מתפרסמים. אבל אנחנו לא משלמים לבעל האתר, ולכן תגובותינו נמחקות, במיוחד כשהן חושפות שגיאה בתשובה של מנהל פורום.

                  • חיים, תקשיב
                    ר.מ | 16/04/2020 16:56

                    תגיד בן אדם, אתה אמיתי? לאן נסחפת...
                    1. לכתוב בכותרת "השטויות של חאיק" - זה ביבים, זה מעליב, זה לא רמה, זה לא מנומס.
                    2. כשאני יכול לשאול שאלה ולקבל תשובה - ולא שילמתי על כך דבר (ועשיתי את זה כמה וכמה פעמים) - זה אומר שעונים לי בהתנדבות ואני מכיר תודה על כך.
                    3. אותי אף פעם לא "דגו", לא פה ולא בפורומים אחרים. ואם "דגו" אותי, זה כי רציתי.
                    4. אין שום דבר פסול בכך שאנשים עושים דברים כדי לפרסם את עצמם. כמעט כל בעל מקצוע מפרסם משהו על עצמו, מגיב ומשתתף בפייסבוק למשל - ואפשר להגיד שהוא עושה את זה בשביל הכסף. מה לא בסדר בזה?
                    5. כמעט בכל קבוצה שאני מכיר בפייסבוק ובפורום תפוז למשל, יש לה כללים. גרמת לי להיכנס לעוד פורומים באתר הזה ולגלות שיש דווקא תגובות (כנס לפורום תעבורה) של גולשים, שלא מוחקים אותם. כנראה שהם מתנסחים בצורה מכובדת ומנומסת ואתה משמיץ בצורה בוטה שגורמת למחיקות שלך.
                    6. מה הפכת להיות "לוחם צדק"? משעמם לך? מה הקטע שלך עם להיות "בקרת איכות" בפורום הזה, ולחשוף שגיאות של מנהלים? ומה ההשכלה המשפטית שלך שאתה מרגיש שאתה יכול לתקן את המנהלים? קצת צניעות בן אדם. אם שגיאה באמת מציקה לך, לא יותר חכם לפנות באופן אישי למנהל הפורום ולשאול אותו? זה שאתה לא מחפש פרסום זה ברור, אבל למה לפעול כפי שאתה בוחר לפעול.
                    7. אני לא מכיר את בעל האתר, אבל אני ממש שמח שהוא הקים את האתר הזה. גם לגמרי לא מציק לי שמשלמים לו, אם משלמים לו וכמה. זה לא עניין שלי. מבחינתי כל דבר שקיים ברשת מישהו שילם כדי להניח אותו שם WTF
                    8. אם אתה רוצה לדבר איתי תשאיר מספר ואתקשר או אשאיר לך מספר ותתקשר