שינוי קונסטרוקטיבי במבנה

  • שינויים מבניים בדירת מגורים ופגיעה בקירות מעטפת של
    רן | 30/03/2020 16:26

    שלום רב,

    מבקש להבין אחת ולתמיד,

    האם מותר ע"פ חוק לבצע שינויים מבניים בדירת מגורים (הריסת חדר ממ"ד, פגיעה בקירות תמך ובקירות מעטפת) רק בטענה שהוצא לשם כך אישור קונסטרוקטור ומבלי שהוגשה תכנית והוצא היתר בניה מפורש מהעיריה?

    תודה לתגובה,

    • שינוי קונסטרוקטיבי במבנה
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 02/04/2020 13:29

      שלום רן,

      שינוי קונסטרוטיבי במבנה טעון היתר בניה.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • ז"א שאישור קונסטרוקטור אינו מספיק והיתר הוא חובה
        רן | 02/04/2020 14:13

        לא יכול לטעון שבידו אישור קונסטרוקטור לשינוי שבצע וזה צריך לספק, אלא עליו להמציא היתר בניה.

        האם מדובר בכל שינוי קונסטרוקטיבי בקירות תמך/ מעטפת? גם לדוג' פתיחת פתח חלון (1.5 * 1.5 מטר) בקיר מעטפת?

        ד"נ,

        האם בעל רוב ברכוש ובשטח המשותף בבניין מגורים יכול לפעול ברכוש המשותף כרצונו ובאופן חד צדדי מבלי לעדכן את דיירי המיעוט במהלכיו ולקבל את הסכמתם?

        תודה.