פטור ממס שבח בפרויקט פינוי בינוי על דירה שניה

  • פטור ממס שבח
    רלי | 26/03/2020 14:02

    יש ברשותי 2 דירות, כל אחת בבניין אחר. שני הבניינים הם באותו פרויקט פינוי-בינוי (באותו מתחם). האם אקבל פטור ממס שבח על הדירות?

    • פטור ממס שבח בפרויקט פינוי בינוי על דירה שניה
      עו"ד אילן הלוי | 27/03/2020 09:19

      רלי שלום

      בעיקרון סעיף 49כב(ב) לחוק מיסוי מקרקעין קובע כי הפטור ממס שבח יחול רק על דירה אחת במתחם. ראה נוסח הסעיף בהמשך. אני ממש מבקש לא להסתפק בתשובה זו אלא לקבל יעוץ פרטני בו יבחן מצב הפרויקט ומצבך האישי ויתנו לך המלצות כיצד לנהוג.  אבל על פניו יש לך כאן בעיה שצריך להתיחס אליה לפני שאתה חותם על ההסכם.

          (ב) הפטור לפי סעיף קטן (א) יינתן בשל מכירת הזכויות ביחידת מגורים אחת במתחם, ובלבד ששיעור זכותו של המוכר ביחידת המגורים החלופית לא יפחת משיעור זכותו ביחידת המגורים הנמכרת; הועברה יחידת מגורים לקרוב בפטור ממס לפי חוק זה, בתקופה של 24 חודשים שלפני ההסכם למכירה כאמור בסעיף 49כ לא יחול במכירתה ליזם פטור ממס לפי פרק זה;

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com