התעמרות בעבודה

  • התעללות רגשית בעובד ותשלום פיצויים
    קורן | 27/02/2020 13:20

    שלום אני אישה בהריון עובדת כבר עשר שנים במקום עבודה בעל אופי משטר צבאי ורודני, למזלי בכל השנים לא הייתי באותה הקומה של המעסיק, כך שרחוק מהעין רחוק מהלב, ושרדתי בחסד ה' את הניסיון, אני עובדת חרוצה שעומדת בהספקים בקצב משביע רצון. לאחרונה צמצמו את העבודה ופיטרו חלק מן העובדים, כך שיצא לי להיות בסמיכות למנהלת. לפני כשבועיים ביום גשום במיוחד איחרתי לעבודה לאחר שנאלצתי לפזר את הילדים במוסדות הלימוד, ובעלי שהה בחו"ל, והגעתי בשעה 9:00, וזאת כמובן מבלי לפגוע בעבודה עצמה שכן כרגע אין כמעט עבודה לאחר שהחברה נקלעה לקשיים, וכן העבודה עצמה אינה תלויה בלקוח שמחכה או משהו כזה, ומקסימום יכולתי לצאת יותר מאוחר ולהשלים את השעות. המנהלת אמרה שאיחרתי ושלחה אותי הביתה כמובן מבלי לשלם לי את אותו היום. האם זה חוקי?, אני מטופלת ב-5 ילדים קטנים ולאור כל זאת יצא לי החשק ממקום העבודה. בחנוכה הכריחו אותנו לצאת לחופשה, שכן לא היה להם עבודה, וכך ניצלנו את כל ימי החופשה, וגם את ימי המחלה כבר ניצלתי לגמרי, כיון שכאמור אני בהריון, שמירה אינני מצליחה להוציא מהרופא, אבל אני ממש לא מצליחה לצאת מהבית למקום גיהנום שכזה, האם אני יכולה להאריך את החופשה על חשבוני מבלי לפגוע בזכויות שלי.(פיצויים אחרי הלידה וכו,) האם יש דרך לגרום למעסיק לפטר מבלי להפסיד את הפיצויים כמובן. אודה לכם מאד אם תענו לי בהקדם האפשרי, בברכה וכל טוב

    • התעמרות בעבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 01/03/2020 22:32

      שלום רב

      באשר לעובדה כי אחרת ונשלחת הביתה- זכותו של המעסיק כאשר את לא מתייצבת לעבודה בזמן לעשות זאת שכן אלה הם שעות העבודה  והמעסיק יכול להיות דווקני לגבם- אלא באם תצליחי להראות כי מדובר במשהו שקורה כנוהג והוא לא פועל כך ומדובר בהפלייה כלפייך- יש להבין לעומק במה מדובר.

      המעסיק לא יכול לפטר אותך כל עוד את בהריון ללא היתר של משרד התמ"ת. הפיצויים הם לאו דווקא הבעיה שכן סביר להניח שמרבית הפיצויים שלך גם כך מצויים בקופת הפיצויים. אבל ככל ותסיימי את העסקתך יש חשש לפגיעה בחופשת הלידה ודמי הלידה וזאת כדאי לך לבחון לעומק. באשר לימי חופשה- המעסיק הוא זה שמחליט מהם ימי החופשה ולכן ככל והודיע כי ישנה חופשה מרוכזת בחנוכה אין עם זה בעיה.

      במקרה שכזה ועל מנת להקל עלייך  הייתי בוחנת את האפשרות ליציאה לחופשת לידה מוקדמת

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il

      • תגובה על התשובה
        התעמרות בעובדת בהריון | 04/03/2020 23:32

        תודה על התשובה המפורטת. אני עדיין רחוקה מיציאה לחופשת לידה, שכן אני די בתחילת ההיריון.

        מה זה מרבית הפיצויים, אם הסך הכולל הוא 40,000 ש"ח, כמה אני מפסידה מהם, אם אני אתפטר מעצמי?, מישהי טענה לי שאפסיד 10,000 ש"ח, זה נכון?,

        אם אני לא מגיעה לעבודה, כי אני חלשה ולא מרגישה טוב, זה נחשב שאני מתפטרת מעצמי? אני פשוט לא מסוגלת לראות אותה.