האם זיהוי אדם כנושא נשק ברבים מהווה לשון הרע?

  • לשון הרע בכניסה לקניון
    חן | 26/02/2020 13:24

    האם ההסיטואציה הבאה יכולה לעלות להוות לשון הרע כלפי? הגעתי בליל שבת האחרון לקניון רמלה(אותו קניון בו התרחש הרצח בחנייה לפני מספר חודשים) חמוש בנשקי האישי, בכניסה לחניון נעצרתי לבידוק ביטחוני עם רכבי והצגתי לשומר את רישיון הנשק, הבודק אומר לי לחכות רגע וצעק לאחראי שנמצא מספר מטרים ממנו "עוד אחד חמוש" כל זה שמסביב היו מצויים מספר רב של אנשים בכניסה לחניון ולשער הכניסה לקניון ורובם עצרו להסתכל וחלק אף לדעתי זעו בחוסר נחת יתרה מכך, אף אישתי הייתה עימי ברכב זזה בחוסר נחת מההכרזה הזאת לכל הסובבים.

    • האם זיהוי אדם כנושא נשק ברבים מהווה לשון הרע?
      עו"ד אורי שורר | 26/02/2020 14:22

      חן שלום,

      אכן הסיטואציה אליה נקלעת אינה נוחה ונעימה.

      יחד עם זאת, עצם הזיהוי שלך כנושא נשק, אף בקול רם ובפני אנשים, לאו דווקא מוביל למסקנה כי מדובר באמרה שמעליבה או משפילה אותך. חוסר הנעימות שהרגשת הינו סובייקטיבי ובהליכי לשון הרע הבדיקה אם אמרה כזו או אחרת מהווה לשון הרע הינה בדיקה אובייקטיבית, כלומר האם הצעקה של השומר עלולה להשפיל או להעליב אדם סביר.

      יש לתת את הדעת לכך כי בכל קניון, קל וחומר בקניון שבו אירע אירוע ירי בעבר, יהיו נהלים אשר ידרשו מכל מאבטח לקרוא לאחראי או למאבטח נוסך לשם הזיהוי או לכל פרוצדורה אחרת, והדבר אינו אומר כי מדובר בלשון הרע.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      יחזקאל קויפמן 2, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il