קבלתי דו"ח מצלמה על מהירות -האוכל להמיר לאזהרה?

  • דו"ח תנועה על מהירות העולה על 14 קמ"ש
    רמי גז | 25/02/2020 14:04

    שלום, קיבלתי דו"ח תנועה על מהירות אשר צולמה על ידי מצלמה אוטומטית.
    בדו"ח נכתב : נהגת ברכב הנ"ל בדרך שאינה עירונית עם שטח הפרדה בנוי בה מותרת מהירות מירבית 90 קמ"ש במהירות של 104 קמ"ש בניגוד לתקנה 54 א

    שאלתי, מאחר ואין לי הרשעות קודמות ואני מחזיק ברישיון נהיגה קרוב ל20 שנה ועוד שהמהירות שלכאורה נסעתי אינה עולה על 25 קמ"ש מהמותר, האם אוכל לגרום לביטולו של הדו"ח או לחילופין להמירו באזהרה?
    תודה מראש,
    רמי

    • קבלתי דו"ח מצלמה על מהירות -האוכל להמיר לאזהרה?
      עו"ד אורית כהן | 25/02/2020 15:08

      רמי שלום,

      כן, תוכל לבקש ממרכז פניות נהגים להמיר הדו"ח לאזהרה.

      אתה עומד בתנאי הסף שכן המהירות הנטענת גבוהה רק ב-14 קמ"ש מעל המהירות המותרת ,90 קמ"ש, ואתה נהג מעל 10 שנים ללא הרשעות.

      בהצלחה.
      בברכה,

      אורית כהן, עו"ד
      נחלת יצחק 8, תל אביב
      טל': 03-6999783 ; מייל: orit@theofficelaws.com

      • תגובה
        רמי גז | 25/02/2020 15:15

        תודה רבה על התשובה המהירה!

        אין מקום לביטול הדו"ח?

        משיטוט ברשת אני מבין שאולי ניתן לטעון שהמצלמות הללו אינן מדויקות ולאור המהירות הנמוכה יחסית ייתכן ולא חרגתי כלל מהמהירות המותרת?

        תודה רבה.

        • דו"ח מצלמת מהירות-האם ניתן לבטל?
          עו"ד אורית כהן | 25/02/2020 15:26

          רמי שלום,

          אכן אתה יכול לבקש להישפט ולנסות להוכיח שהמצלמה לא תקינה נוכח העובדה שאמינות מצלמות א3 טרם הוכחה. אך עליך לקחת בחשבון שמדובר בהליך ארוך ויקר שכן יהיה עליך לשכור שירותי עורך דין מומחה שבקי ברזי המצלמה. משטרת ישראל ממשיכה לטעון כי המצלמות אמינות ועל כן לא יבטלו את הדו"ח.

          ממליצה לך בחום לבחור באלטרנטיבה של המרה לאזהרה.

          בכל שאלה נוספת אני כאן.

          בברכה,

          אורית כהן, עו"ד
          נחלת יצחק 8, תל אביב
          טל': 03-6999783 ; מייל: orit@theofficelaws.com

          • תודה רבה!
            רמי גז | 25/02/2020 15:32

            מקבל את המלצתך בחום, תודה על המענה המהיר.
            שלא נזדקק אך אם נזדקק נדע בעתיד למי לפנות.
            תודה אורית על הסיוע.