מחיקת ימי חופשה

  • מחיקת ימי חופשה
    קובי | 22/02/2020 21:09

    מזה שנתיים בערך שלא לקחתי חופשה (אני נחשב עובד יומי )בתלוש האחרון גיליתי שימי החופשה שצברתי נמחקו ויש לי רק חצי יום חופשה(משרה חלקית) על החודש האחרון, האם זה חוקי למחוק בלי כל התראה,ברצוני להוסיף כי בשנים עברו כשלקחתי חופשה הם שילמו לי באופן חלקי ולכן אני נמנעתי מלקחת ימי חופשה, אשמח לקבל תשובה.

    • מחיקת ימי חופשה
      עו"ד לילך אקרמן | 25/02/2020 11:19

      שלום רב

      יש לבחון את הסכם העסקתך על מנת לענות. באופן עקרוני לא ניתן לצבור חופשה משנה לשנה ללא הסכמת המעסיק כאשר אם המעסיק אישר את הצבירה היה עליו להודיע לפני שהוא מבצע את המחיקה / לאפשר לך לנצל ימים אלה.

      זכותו של המעסיק להגיד לך שאם אתה לא מנצל את הימים הם נמחקים לגבי אופן התשלום אם לטענתך הם משולמים לא נכון יש דרכים לפתור זאת אין קשר בין הדברים.

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il