תשלום עבור עבודה ביום הבחירות

  • יום בחירות
    שמעון | 21/02/2020 00:51

    שלום רב,

    עובד שעובד 14 יום ברצף לפני יום הבחירות זכאי לתשלום עבור יום הבחירות אם אינו עובד באותו יום.

    מה קורה אם עובד, שוותק העבודה שלו הוא מס חודשים לפני מועד הבחירות, אולי 14 יום לפני הבחירות הוא נעדר מס ימים, וביום הבחירות הוא עבד. האם על יום הבחירות ישולם לו 100% או 200% בגין שעות העבודה שעבד? אם אני מבין נכון, אם היה בשבתון ביום הבחירות לא היה זכאי לתשלום על יום זה. מה קורה במצב שהוא כן עובד למרות שלא עבד 14 יום ברציפות.

    אשמח גם להפנייה בחוק

    • תשלום עבור עבודה ביום הבחירות
      עו"ד לילך אקרמן | 25/02/2020 11:11

      שלום רב

      התשלום עבור יום הבחירות הוא בגין שכר רגיל + השכר לו זכאי היה העובד שלא היה עובד ביום השבתון וכך נור ה200% דהיינו אם אין זכאות לתשלום אם לא עובדים בבחירות אז גם אין זכאות לתשלום של 200%.

      הפרשנות הנוהגת היא שמדובר בעובד שהוותק שלו במקום העבודה הוא יותר מ14 יום ולא מדובר ברצף עבודה של 14 יום. בכל מקרה יש לבחון את הסיבות להיעדרות אם למשל מדובר בימי מחלה או חופשה מאושרת וכו' בוודאי שאין לשלול בשל כך את הזכאות

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il