חוק הבוררות ותביעות קטנות

  • בוררות בתביעות קטנות
    דימיטרי | 19/02/2020 13:29

    שלום רב,

    חוק הבוררות החדש, שינה את ערכאת בית המשפט המוסמכת לדון בענייני בוררות, מבית המשפט המחוזי, ל:

    "  "בית המשפט" – בית המשפט המוסמך לדון, לפי כל דין, בעניין שהוסכם למסרו לבוררות."

    כלומר מעתה על מנת לבקש צווים ודיונים והכרעות בענייני בוררות פונים לבית משפט שבגובה סכום התביעה

    השאלה שלי היא, במידה והתביעה היא עד 33,000 שקל, האם אפשר לפנות לבית משפט לתביעות קטנות לצורך אישור פסק בוררות, ביטולו,  צווי ביניים, השגה על שכר הטרחה של הבורר וכיו"ב

    בפרט כדי לפשט הליכים ולחסוך זמן

    • חוק הבוררות ותביעות קטנות
      ליאור חאיק, עו"ד | 20/02/2020 17:34

      ביום 26 בנובמבר 2018 תוקן חוק הבוררות

      במסגרת התיקון לחוק נקבע, כי בית המשפט המוסמך לדון בהליך הוא: "בית המשפט המוסמך לדון, לפי כל דין בעניין שהוסכם למסרו לבוררות".

      לאחר התיקון החלו להיות מוגשות תביעות בענייני בוררות, גם לבתי משפט השלום זאת בהתאם לסמכותם העניינית לדון בעניינים שהוסכם למוסרם לבוררות.

      לפי מיטב הבנתי, התיקון אינו מחריג את בתי המשפט לתביעות קטנות ולכן אין מניעה ככול והסמכות לדון בעניין שייכת לסעד כספי של עד 34 אלף ש"ח.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com