האם ניתן לבטל עסקה לאחר שבוע מיום חתימתה?

  • ביטול עסקה
    בתיה אוביידוב | 12/12/2016 16:53

    שלום,
    אני סגרתי עסקה עם תופרת שמלות כלה בסך 4200 שח.
    לאחר שבוע כשבאתי למדידה ראשונה, ראיתי שהתופרת לא רצינית ומחפשת לא לעבוד- לא מוכנה לנסוע לקנות בדים, לא נותנת לי מבחר של דוגמאות... והחלטתי שאני רוצה לבטל את העסקה. התופרת טוענת שהיא התחילה לתפור את השמלה- לפי מה שראיתי היא סך הכל שירטטה את המידות שלי.
    בחוזה היה כתוב שאם אני מבטלת אני צריכה לשלם 50% מהעסקה, זאת שרק עבר שבוע מהחתימה...
    מה עלי לעשות?

    • האם ניתן לבטל עסקה לאחר שבוע מיום חתימתה?
      עו"ד אבי קיסוס | 13/12/2016 11:47

      אם היא אכן התחילה לעבוד ידה על העליונה, אם לא אז את יכולה לבטל תוך תשלום פיצוי של 100 ש"ח.
      בהצלחה

      בהצלחה,

      אבי קיסוס, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות

      כרכום 15/18, ספיר, ערבה תיכונה
      טל': 073-7274466; מייל: info@ayk.co.il

      • שמלת כלה
        בתיה אוביידוב | 13/12/2016 11:59

        האם זה משנה כמה היא הספיקה לעבוד? לדוגמה רק גזרה בד של חלק עליון כדי להתאים למידות? או שברגע שהתחילה לעבוד זה כבר לא משנה?
        תודה רבה!

      • ביטול עסקה לשמלת כלה
        מורן | 14/02/2020 10:29

        בוקר טוב, אם סגרתי בסלון כלות לפני שבוע והיא רצתה 500₪ ושילמתי רק 100₪ ורוצה לבטל את העסקה האם אני חייבת לשלם עוד 400₪? או שהיא לא יכולה לחייב אותי?

    • ביטול עיסקה לתפירת שמלת כלולות
      עופר בן אברהם | 13/12/2016 13:08

      עיסקה כזו אינה ניתנת לביטול מתוך חרטה (תמורת דמי ביטול) לפי חוק הגנת הצרכן או התקנות שהותקנו מכוחו. על כן תוכלי לבטל את העיסקה רק אם בידך להוכיח, שהתופרת הפרה את ההסכם הפרה יסודית; או אם הפרה אותו הפרה שאינה יסודית, ונתת לה ארכה לקיימו כלשונו, והיא לא עשתה זאת תוך זמן סביר (ראי חוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), בייחוד סעיף 7).
      בהצלחה ומזל טוב.