דמי שכירות

  • תמ"א 38/2
    שוש | 04/02/2020 10:29

    שלום רב

    אנחנו נמצאים בשלב של חתימה על חוזה תמ"א 38/2 (פינוי בינוי) על בניין מגורים בצפון הישן של תל אביב. השאלה שלי היא לגבי קביעת גובה שכר הדירה לבעלי הדירות המתגוררים בבניין ויצטרכו כמובן להתפנות. בחוזה נכתב ששמאי יקבע את דמי השכירות על פי פרמטרים שמאיים. אני חוששת מהניסוח הערטילאי הזה היות וידוע לכולם ששכר הדירה בת"א גבוה מעבר לכל פרופורציות הגיוניות.. האם אני יכולה לדרוש שבחוזה שעליו אני אחתום יהיה מצויין במפורש ששכר הדירה יהיה כפוף לשוק הנדל"ן האיזורי (או אולי יש לכם ניסוח נכון יותר..) וזאת כדי שלא אמצא את עצמי נאלצת להוסיף מכיסי, בייחוד אם לוקחים בחשבון את מספר השנים שפרוייקט פינוי בינוי עשוי לקחת ?

    תודה

    • דמי שכירות
      עו"ד אילן הלוי | 11/02/2020 18:16

      שוש שלום

      אין חשש בניסוח שתארת. תפקידם של שמאי מקרקעין הוא לאמוד את גובה שכר הדירה וכשהם עושים זאת ברור שהם מתחשיבם במיקום הדירה. בדרך כלל הם גם מסתמכים על הסכמי השכירות הקיימים ובהתאם קובעים את דמי השכירות המגיעים לכל דירה.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com