מהו המועד להגשת התנגדות לתוכנית

  • התנגדות לתמא - זמנים להגשה
    בן | 29/01/2020 21:50

    שלום, לאחר הגשת תוכניות לעיריה נעשה פרסום ונתלתה מודעה ליד הבניין. הבניין השכן הגיש התנגדות. לקח המון זמן והיזם בסופו של יום הגיש תוכנית חדשה וכעת שוב נכנסנו לפרסום. שוב נתלתה מודעה ואנחנו מחכים למועד של וועדה לקבלת היתר. השאלה היא כעת תוך כמה זמן יוכל הבניין השכן או מישהו אחר להגיש התנגדות?

    • מהו המועד להגשת התנגדות לתוכנית
      עו"ד אריה בדנר | 01/02/2020 20:14

      בן שלום,

      התשובה לשאלתך, בדבר המועד להגשת התנגדויות לתוכנית, מצויה בהוראת סעיף 102 לחוק התכנון והבניה שזו לשונה: "התנגדות לתכנית תוגש תוך חודשיים מהיום שפורסמה הודעה על הפקדתה; ואולם רשאי מוסד התכנון אשר הפקיד את התכנית, לקבוע להגשת התנגדויות תקופה ארוכה יותר, שלא תעלה על שלושה חודשים, הן למקרה מסוים והן לסוג של תכניות; מועד פרסום ההודעה יהיה המועד המאוחר שבין הפרסומים בעתון".

      מקווה שהייתי לך לעזר.

      בברכה,

      אריה בדנר, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      מגדל ב.ס.ר. 3, מצדה 9, בני ברק
      טלפון: 03-6120890 ; מייל: Arie@Badner.co.il

      • בן
        בן | 01/02/2020 20:19

        תודה על התשובה. רק לוודא כבר היינו בפרסום בעבר והייתה התנגדות שהתקבלה. עכשיו הגשנו הכל שוב עם תיקונים בתוכנית כפי שנדרשנו. האם זה לא אומר שיש זמנים קצרים יותר להגשת התנגדות?

        • תשובה
          עו"ד אריה בדנר | 06/02/2020 17:07

          בן שלום,

          אינני מכיר את הנסיבות הפרטניות ולפיכך תשובתי אינה משתנה. המועד הקבוע להגשת התנגדויות לתוכנית הן כאמור.

          בברכה,

          אריה בדנר, עו"ד
          מנהל פורום תמ"א 38

          מגדל ב.ס.ר. 3, מצדה 9, בני ברק
          טלפון: 03-6120890 ; מייל: Arie@Badner.co.il