| אלי שלום,
אפתח ואומר כי הסיטואציה שאתה מציג בשאלתך אינה מבשרת טובות לגבי התגבשות והתממשות פרויקט התמ"א אצלכם וכדאי ורצוי לעצור את הדבר טרם שיתגלגל ויתקדם למקומם שעלול להעמיד אתכם בפני סיכונים מיותרים.
משאלתך ניתן להבין שבבניין כלל לא היתה אסיפה שבה נשמעו דעות הדיירים לגבי רצון לצאת לפרויקט התחדשות עירונית (תמ"א 38/1 או תמ"א 38/2 או פינוי בינוי), לא נבחרה נציגות בדעת רוב, לא נבחר עורך דין של הדיירים ומטעמם שייצג את הדיירים בפרויקט (להבדיל מעורך דין שהיזם מכתיב לדיירים ...), לא נבחנו חלופות של יזמים והצעות שונות ולא נבחר בדעת רוב ולאחר שיקול דעת היזם הנכון והמתאים לפרויקט.
במקום כל האמור, שהוא דרך המלך לצאת לפרויקט, בשיתוף, בשקיפות, יציאה משותפת הנדרשת לצורך התממשות הפרויקט על הצד הטוב לדיירים, אני מבין משאלתך שדייר מסויים "הצניח" לכם ייזם כלשהו, שלא נבחר, הוצג בפניכם הסכם לחתימה שכלל לא ברור לי האם היה עורך דין מטעם הדיירים (להבדיל מעורך דין שהיזם מכתיב לדיירים) שינהל מו"מ ויגבש הסכם יחד עם באי כוח היזם, ועוד אתה מוסיף וכותב שכבר נקבע מועד לחתימות.
אם כל האמור משקף את מצב הדברים, אשאל את שאלת התם: מבלי לגרוע מהוראות החוק לגביהן הפנית את שאלתך, האם שאלתך באמת נוגעת להוראות החוק? לפרוצדורה הנדרשת? או למהות!
במהות - יש לבצע ניתוח של מאזן הכוחות, כמה דיירים הנכם, כמה בעד פרויקט וכמה מתנגדים, כמה מהתומכים בקיום פרויקט מתכוונים לחתום "על עיוור" לפי הצעת אותו דייר וכמה מוכנים להתגייס איתך לבחינת הדברים כפי שצריך, לביצוע ההליך כפי שצריך, כפי שפירטתי, תוך ניטרול אותו "דייר - יזם".
ככלות הכל, אני מניח שהנך מעוניין בקיום פרויקט התמ"א (ולא ארחיב על החשיבות והיתרונות הרבים בפרויקטים אלו של התחדשות עירונית), ואם כך הם פני הדברים - צא לדרך, בדוק, התייעץ, עשה. כל פרויקט התחדשות עירונית זקוק לבעלי דירות יוזמים, דוחפים, המקדמים את ביצוע הפרויקט, לנציגות חזקה הדוחפת לקיום ביצוע הפרויקט, אך פרויקט התחדשות עירונית יצא לפועל כפי שצריך רק מתוך שיתוף ושקיפות ולא בסיטואציה הנוכחית כפי שתיארת בשאלתך.
דרך צליחה,
מקווה שהייתי לך לעזר.
בברכה,
אריה בדנר, עו"ד
מנהל פורום תמ"א 38
מגדל ב.ס.ר. 3, מצדה 9, בני ברק
טלפון: 03-6120890 ; מייל: Arie@Badner.co.il
|