מהירות מופרזת

  • נהיגה במהירות 26 קמש מעל המותר.
    חגית | 19/01/2020 17:26

    שלום.

    קיבלתי דוח על נהיגה ב 106 קמ בכביש של 80 - כביש בגין. ע"י מצלמה, דוח שנשלח הביתה. זה דוח משטרתי ראשון בחיי אחרי 35 שנות נהיגה, (מלבד כמה חודשים אחרי קבלת הרישיון על אי עצירה מוחלטת בעצור).

    האם כדאי לבקש להישפט? בגלל העבר הנקי, ואולי לטעון לאי דיוק המצלמה ואז הדוח יפחת ל250 שח במקום 750 והרבה פחות נקודות (לא יודעת בדיוק כמה פחות..), או שאני מסתכנת בכך ועדיף לשלם?

    תודה

    • מהירות מופרזת
      יעקבי | 21/01/2020 18:28

      שלום חגית,

      מבחינת המשטרה מצלמות המהירות נחשבות אמינות וזאת בהסתמך על חוות דעת של גורמים מומחים אובייקטיביים ובאישור פרקליטות המשטרה.

      לנהל משפט תוך תקיפת נושא האמינות מצריך בקיאות רבה מה שאין לך.

      היות שעברך נקי והיות שאין ממירים עבירות מהירות באזהרה, את יכולה לבקש להישפט וביום המשפט להגיע להסדר עם התביעה לפיו את מודה באשמה, מבקשת סליחה ומביעה רצון לחסוך מזמנו של בית המשפט כל זאת מול בקשה 'צנועה' של הפחתת החריגה מהמהירות המותרת לקטגוריה נמוכה יותר המסתכמת בקנס מופחת וללא נקודות. הדגישי את ותק הנהיגה ועברך התעבורתי הבלתי מעיק בהחלט.

      אם התביעה תסכים - הרווחת. לא תסכים - בקשי לשלם הקנס המקורי.