לא הגעתי לשימוע עקב מחלה, והמעסיק קבע שהתפטרתי. מה עליי לעשות?

  • פיטרו אותי ורשמו שאני מתפטר .
    יוסף | 07/01/2020 22:52

    אני עובד באבטחה כבר שנה וחודשיים .
    זומנתי לשימוע  ודחו לי את השימוע בגלל שביקשתי מההסתדרות .
    לשימוע הנוסף 24/12 לא הגעתי בגלל שלא הרגשתי טוב וגם שמו לי משמרת לאחר מכן .
    ולמרות שעבדתי הוצאתי מחלה לימים האלה .
    יום למחרת שלחו לי מכתב ובו כתוב בגלת שלא הגעת לשימוע החברה רואה בך כמתפטר על כל המשתמע לכך וממש לא רציתי בזה .
    עכשיו הבנתי שאני לא מקבל פיצויים ולא אבטלה לאחר מכן ו זה ממש חשוב לי זה הזכויות שלי ובניתי על זה .
    איך אני יכול להוכיח שהוא פיטר אותי ואני לא התפטרתי על  דעת עצמי כי לא הגשתי מכתב לפני ולא כלום .
    בבקשה תעזרו לי.

    • לא הגעתי לשימוע עקב מחלה, והמעסיק קבע שהתפטרתי. מה עליי לעשות?
      עו"ד אחוה פודים | 08/01/2020 08:50

      יוסף שלום,

      לצערי כל פעם אני שומעת על תחבולות כאלה ואחרות של חברות האבטחה.

      זכותו של עובד לוותר על זכותו לשימוע והסנקציה היחידה שהמעסיק יכול לנקוט בה, היא לדון בפיטורים ללא עמדת העובד.

      לכן המעסיק יכול היה או לפטר אותך ללא עמדתך, או להמשיך להעסיק אותך - ממש לא ניתן לראות במי שוויתר על זכותו לשימוע כמי שהתפטר, זה מגוחך!

      אני ממליצה לך לפנות למעסיק ולדרוש ממנו לחזור בו מהתנהגותו.

      ככל שזה לא יעזור, פנה לייעוץ משפטי.

      לגבי ביטוח לאומי, הגש תביעה לדמי אבטלה וצרף לה תצהיר חתום שלך, בו תרשום, כי המעסיק פיטר אותך ושיקר במכתב סיום העבודה וצרף גם את ההזמנה לשימוע. פעמים רבות ביטוח לאומי מתייחס לתצהיר העובד ומאשר דמי אבטלה באופן מיידי.

      בברכה,

      אחוה פודים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      סניף ירושלים: יפו 33, בית יואל, קומה 1
      סניף באר שבע: בן צבי 10, מגדל הרכבת, קומה 5
      טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com