תביעה כנגד המהנדס אדירכל על אי פיקוח בעבודה.

  • תביעה כנגד המהנדס אדירכל על אי פיקוח בעבודה.
    חנן | 27/12/2019 08:15

    שלום .

    ברשותי דירה בפרוייקט תמ"א 38 ,

    1. לצערי בזמן יציקת הממ"ד הרכיבו את משקוף הדלת הפוך ומכאן בניגוד להוראות הג"א  ובמקום שדלת ההדף תפתח החוצה במצב הקיים היא תפתח פנימה ואני מניח שלא יאשרו אותה.

    איני יכול למכור את הדירה מכיוון שאני יסתכן באי גילוי נאות ותום לב ולצערי לעת אתה אני תקוע .

    פניתי ליזם וכתוצאה מההתנהלות שלו מול הקבלן המבצע אנחנו הדיירים שבויים.

    קראתי את ההסכם ביני ולבין היזם ובסעיף כותרות הגדרות ונספחים ( אדריכל )

    "האדריכל שיבחר וימונה ע" היזם ילווה את כל שלבי התכנון שידרשו לביצוע הפרויקט ,וילווה את כל שלבי התכנון לרבות הכנת תוכניות הבניה אשר יוגשו לרשויות לצורך קבלת היתרי הבניה ,יתקנן על פי דרישות הרשויות ויפקח על ביצוע העבודות ותוספות הבניה.

    2. בניגוד להסכם דוד המים לא חובר עדיין לצנרת הדירה ולחשמל ואין אפשרות לעשות שימוש בדירה מעבר לכך  שבניגוד להסכם היזם  גם חורג בחודשים רבים לסיום ואין צפי.

    מבחינתי היזם הוא האחראי על המחדל , והאם אני יכול לתבוע בנוסף  גם את האדריכל על אי הפיקוח מצידו בגין המחדל כי אני מניח שהיזם יגלגל זאת אליו.

    אודה לתשובתך.