מימוש זכויות בנייה על הגג

  • התחייבות לקבלן על אי-התנגדות
    יונתן | 05/08/2019 21:41

    שלום וברכה,

    חתמנו חוזה עם קבלן בפרויקט בבנייה. לאחר מכן הראה לנו אחד הרוכשים סעיף בחוזה (שהעו"ד שלי משום מה התעלם ממנו) שהגג של הבניין שייך לקבלן, ואנחנו מתחייבים שבמקרה שהוא יעשה שינוי תב"ע כדי לבנות דירות נוספות על הגג, לא נתנגד לכך, ואם נידרש לחתום לו אף נעשה כך.

    האם יש תוקף חוקי להתחייבות כזו?

    • מימוש זכויות בנייה על הגג
      עו"ד מיכאל שטרית | 08/08/2019 08:55

      השאלה הנשאלת היא שאלת רחבת היקף המתייחסת הן להצמדת הגג והן לזכויות בנייה עתידיות עם זאת, בקצרה ככל והקבלן הבהיר לכלל הדיירים כי זכויות הבנייה נתונות לו הרי שעליו היה לעשות כן באופן ברור לחלוטין, בנסיבות בהן הנושא לא הובהר הרי שניתן יהיה לעתור לבית המשפט על מנת שיבחן הסוגיה.

      בברכה,

      עו"ד מיכאל שטרית
      מנהל פורום נדל"ן ומקרקעין

      בן צבי 7א, בית שמש
      טל': 02-9925566 ; מייל: michael@sb-law.co.il