נא הציגי מה כתב השוטר בנסיבות

  • תקנה 28 א
    איילנ | 21/05/2019 17:52

    שלום,אני הולכת למשפט על העבירה בתקנה 28א
    בזמן הנהיגה טלפון היה המעמד ואני שמעתי אודיו ספר מיוטיוב.
    על זה נעצרתי על ידי שוטר וקבלתי זימון לבית משפט
    שתיים ידיי היו על ההגה.
    אשמח לסיוע איך אני יכולה להגן על עצמי?
    תודה

    • נא הציגי מה כתב השוטר בנסיבות
      יעקבי | 21/05/2019 19:30

      שלום אייל,

      הצגת את הצד שלך. מה עם הצגת גרסת הצד המאשים?

      • תקנה 28 א
        איילה | 22/05/2019 05:49

         שוטר כתב שישבתי לבד(כמה פעמים ) ידיי היו על ההגה,וראות מפלאפון הייתה כזאת שמפריעה לעין.הוא גם כתב ששמעתי שירים ולא ספר,וגם ושאני טוענת שלא נגעתי בטלפון ו"שירים רצים" לבד

        • האם מדובר בסעיף אישום 7168?
          יעקבי | 22/05/2019 07:44

          • לא בתקנה 28א
            איילה | 22/05/2019 08:28

            תקנה 28 א

          • זה מה שכתבו
            איילה | 22/05/2019 08:33

            כתוב ככה : במידה ותורשע בדין הינך צפוי לעונש הקבוע בסעיף 62  או 40-35 44א 57ג 63 65א

    • קבלת הזמנה לדין על תצוגה הנראית לנהג סעיף 7168
      אבי | 22/05/2019 08:32

      לעניות דעתי אין לך שום טענה להגן על עצמך.

      אם תנהלי דיון סרק, השופט אינו כבול לקנס המקורי הקבוע בחוק.

      את יכולה לנסות ולדבר עם התובע טרם ההקראה לומר לו שהבנת ואינך מעוניינת לבזבז זמן שיפוט יקר ולסגור אתו עיסקת טיעון על "נהיגה בחוסר זהירות" שמשמעותה 500 ש"ח

      בהצלחה

      • איפה
        איילה | 22/05/2019 08:56

        תודה רבה לך
        להגיד לתובע לפני הדיון הכוונה כאשר אני אהיה בבית משפט עצמו? או משהו אחר לא הבנתי כל כך.
        האם יחד עם הקנס אני יכולה לקבל נקודות?
        אני אף פעם לא הייתי בבית משפט ולא יודעת איך מתנהגים שם

        • כך מתנהל משפט תעבורה
          אבי | 22/05/2019 19:34

          הדיון הראשון נקרא "דיון הקראה" בו את עומדת לפני השופט והוא שואל" מודה או כופרת באישום?"

          אם אמרת "מודה" , דינך נפסק ונגזר.

          אם אמרת "כופרת" נקבע תאריך לדיון שנקרא "דיון הןכחות" שבו מגיע השוטר שרשם את הזימון לדין, מתאר מה היה ולך יש הזכות לחקור אותו חקירה נגדית.

          השופט מתרשם, פוסק את הדין על פי ערך העדות שהועלתה בפיו וגוזר את הדין.

          כמו שאמרתי לך קודם, בדיון ההקראה יש סיכוי טוב שהתובע ייגש אליך עוד בטרם יגיע תורך לעמוד מול השופט. זה הזמן לנסות עיסקת טיעון כמו שתיארתי קודם.

          קחי בחשבון שעוד עשרות נהגים זומנו לאותו יום ואותה שעה כך שיש שם מהומה רבתי. את יכולה לחפש את התובע באולם. בדרך כלל הוא יושב מימינו של השופט או משמאל לאולם כשאת נכנסת אליו. חפשי שולחן שכולם מתגודדים סביבו.

          המלצה נוספת: על גבי טופס ההזמנה יש ספח שבו את יכולה לכתוב לבית המשפט שידון אותך שלא בנוכחותך. ומקום לשטוח את בקשתך להקלה בדין. את יכולה גם לנסות את זה.

          בהצלחה בכל דרך

          • אחרי משפט
            איילה | 02/07/2019 16:37

            זהו רציתי לעדכן מה התוצאות
             800 שקל קנס ונהיגה תחת אזהרה לשנה עם שלילה לחודש במידה שאתפס על העבירה דומה
            וכל זה לאחר שיחה עם תובעת.
            חשוב לי להגיד שאף פעם לא היו לי עבירות בעבר ,אני נהגת עם 25 שנות נסיון .
            מקווה שיעזור למישהו