חיוב עובד בימי מחלה עבור שישי ושבת

  • חיוב עובד בימי מחלה עבור שישי ושבת
    טל | 01/03/2019 21:46

    שלום רב,

    שמי טל וב-17.01.2019 חליתי עד ה-21.01.2019, כולל.

    ה-17.01.2019 היה יום ה', ומכאן שימי המחלה השני והשלישי שלי היו שישי ושבת, שבהם איני עובדת ממילא.

    הנפקתי למעביד אישור מחלה עבור כל תקופת מחלתי, אך להפתעתי הוא חייב אותי בשני ימי מחלה ולא ביום מחלה אחד,כצפוי.

    לפי מיטב ידיעתי, החוק קובע כי באין הסדר אחר, העובד אמור לשלם משכרו 100% על יום המחלה הראשון, 50% על יום המחלה השני, ו-50% על יום המחלה השלישי, ומעבר להם עלות יתרת ימי המחלה היא על המעביד, במלואה.

    אני מבקשת לבדוק איתכם האם זו זכותו של המעביד, להחליט אלו ימים ממחלתי הם היום השני והשלישי לנוחיותו, או שמא עליו לדבוק באמת, ולחייב אותי רק ביום אחד, כנגזר מתקופת מחלתי זו?

    בתודה,

    טל