הודעה מוקדמת בפיטורין

  • הודעה מוקדמת בעת פיטורין
    חדוה | 21/02/2019 09:51

    מעסיק שמפטר עובד שעבד מעל שנה לפחות יש על המעסיק לתת הודעה מוקדמת כחודש ימים לעובד.

    השאלה היא כזאת:

    במידה והעובד מצא עבודה או לא מעוניין להמשיך לעבוד אפשרי שיוותר על חודש הודעה מוקדמת ולא יבוא לעבודה ( וכמובן לא יקבל ע"כ שכר)? האם זה חוקי לעזוב את העובדה ולא לתת למעסיק חודש הודעה מוקדמת?

    • הודעה מוקדמת בפיטורין
      עו"ד לילך אקרמן | 25/02/2019 11:27

      שלום רב

      ראשית אכן אין עם זה בעיה. העובד מוותר על העבודה בפועל במהלך ההודעה המוקדמת.

      ככל והוויתור הוא לא בהסכמת המעסיק אזי ברמת העיקרון לפי הפרקטיקה הנוהגת יכול המעסיק לא רק שלא לשלם לעובד על תקופה זו אלא אף לנכות משכרו את התשלום שהיה צריך להרוויח בתקופה זו.

      אני חושבת שהפרשנות הזו שגויה וכי במצב שהעובד פוטר יש לפרש את החוק באופן שבו העובד יכול שלא להגיע לעבודה במהלך ההודעה מוקדמת ולא לקבל שכר בגינה אך לא שינוכה לו מהשכר- זו פרשנות שלא עמדה למיטב דעתי למבחן הפסיקה ולכן חשוב לדעת מה הסיכון

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il