הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

עבודה עם מעמד ארעי מסוג א'5

  • תעסוקה ברפואה לתושב ארעי 5א
    דניאל | 03/02/2019 23:27

    שלום רב, אני אזרח ישראלי ומעוניין להביא לארץ את אישתי עם אזרחות אוקראינית. בררתי קצת לגבי התהליך קבלת אזרחות בעקבות נישואין והבנתי שבמקרה והכל ילך בסדר, היא תקבל מעמד של תושבת ארעית 5א ב4 שנים הראשונות של המחייה בארץ. בטווח זמן הזה לפי הבנתי לא תהיה לה כל הגבלה מבחינת תעסוקה. השאלה שלי היא כזאת - האם היא רשאית לגשת למבחן רישיון לרפואה? היא בוגרת אוניברסיטה לרפואה בחרקוב ותהיה כבר אחרי שנתיים סטאז' כרופאה באוקראינה. האם היא בכלל רשאית לעסוק ברפואה בארץ?

    • עבודה עם מעמד ארעי מסוג א'5
      עו"ד מתן חודורוב | 20/02/2019 15:56

      דניאל שלום רב,

      אין כל מגבלה בתחום התעסוקה כל עוד אשתך מחזיקה אשרת עבודה ו/או מעמד ארעי מסוג א'5.

      לעניין הדרישות של משרד הבריאות בכל הנוגע לעיסוק בתחום הרפואה בנסיבות שלכם יש לפנות ישירות למוסד זה.

      בברכה,

      מתן חודורוב, עו"ד 03-5750504