פיצוי בגין ליקויים בדירה מושכרת

  • שכירות בדירה חדשה בתקופת בדק - חדר מנוטרל לא שמיש
    הדס | 21/01/2019 20:21

    שלום רב,

    לפני כחודשיים שכרתי דירת 4 חדרים, עם מחסן וחניה, חדשה מקבלן אשר מעולם לא גרו בה לפני (השכירות מול בעל הדירה שאינו הקבלן). בחוזה כתוב שאני מוכנה לשכור את הדירה במצבה כפי שהיא אך מעצם הדירה חדשה היה צפוי כי יתגלו ליקויים אשר לא נראים לעין ואכן התגלו ליקויים רבים עד כה, בין היתר ריח של ביוב שנמשך יותר משבועיים ללא פתרון ועוד דברים קטנים שטופלו.
    רוב הבעיות טופלו רק לאחר בזבוז זמן רב שלי כאשר בכל פעם אני קובעת עם הקבלן והוא לא מגיע או שמגיע ולא מתקן. כך בזבזתי כבר לפחות כמה ימים שלמים במצטבר במשך חודשיים בלבד בהם אני גרה בדירה.

    לאחר כשלושה שבועות מיום שעברתי לדירה התגלו מספר מוקדי רטיבות גדולים בקירות אחד החדרים שהוא חדר השינה העיקרי בדירה, חדר הורים, ולו שירותים ומקלחת צמודים אליהם מגיעים דרך החדר הזה בלבד. מיד יידעתי את בעל הדירה והקבלן ידע על כך גם כן במיידי שכן עוד דירות סבלו מהרטיבות. הקבלן טיפל בבעיה בחלק מהדירות אך בדירה שלי לקח לו 9 ימים בכלל להתייחס לעניין ולהגיע לטפל בבעיה. לאחר טיפול בקירות מתוך הדירה המתנו שהקירות יתייבשו והקבלן היה אמור לטפל בקירות גם מצידו החיצוני של הבניין אך משום מה העניין התעכב וטופל רק באופן חלקי. בינתיים נקבע זמן לצביעת הקירות חודש לאחר הטיפול הראשוני.
    כשהגיע המועד לצביעה וידאתי עם הקבלן יום לפני כן שאכן מתקיים התיקון ואושר לי שכן. למחרת לא הגיעו לעבוד והסתבר שהקבלן החליט לבטל את כל העבודות הקשורות ברטיבות בבניין עד שתכנס מערכת עבודה חדשה פנימית שלהם ויוציאו את העבודות לקבלני משנה. לא הודיעו לי על הביטול וגם לא לבעל הדירה. למרות זאת, מנהל העבודה במתחם המגורים דאג שיבואו עובדים לצבוע ואכן הם צבעו חלק מהקירות אך בשיחה איתם התברר שלא טיפלו עדיין באחד הקירות החיצוניים מבחוץ כפי שהבטיחו לעשות כשלושה שבועות קודם לכן. כעבור יומיים נוספים גיליתי שהרטיבויות שטופלו כבר חזרו ויש רטיבויות נוספות שלא היו קודם. נוסף על כך התפתח עובש בקיר שהוזנח ולא טופל מבחוץ כפי שהובטח על ידי הקבלן. מייד יידעתי את בעל הדירה ושלחתי לו תמונות והוא פנה לקבלן אתמול ואני ממתינה לטיפול. בסך הכל מאז התחילו הרטיבויות בחדר זה עבר כבר חודש וחצי ובכל הזמן הזה החדר ריק ואינו שמיש. אני משלמת ארנונה כרגיל, כולל עבור חדר זה ועבור חדר המקלחת הצמוד לו.

    לטענתי מגיע לי פיצוי מבעל הדירה עבור כל התקופה בה החדר אינו שמיש שכן שכרתי דירת 4 חדרים ואני בעצם מקבלת רק 3 בפועל. כמו כן אני טוענת שמגיע לי פיצוי עבור תשלומי ארנונה לחינם עבור שטח זה שאינו שמיש. האם ניתן לדרוש מבעל הדירה פיצוי עבור זאת? לטענתו כיוון שהדירה חדשה ולא גרו בה קודם הוא ממלא את התחיבויותיו כלפי בכך שפונה לקבלן לתיקונים. בעל הדירה חש כי האחריות אינה שלו אלא של הקבלן. לטענתי, למרות זאת, מגיע לי פיצוי עבור חדר שאינו שמיש ולכן מגיע לי החזר בשכר הדירה עבור כל התקופה בה איני יכולה להשתמש בחדר. האם ניתן לדרוש מבעל הדירה החזר או לקזז מחודש הבא את הסכום המוערך? האם ניתן גם לדרוש החזר עבור חלק הארנונה היחסי? אם כן, האם יהיה נכון להעריך את שווי השכירות ללא החדר הרטוב כשווי של דירת 3 חדרים באותו איזור ולקזז גם את הארנונה?

    אני לא רוצה להיות קטנונית ולבקש גם פיצוי עבור הטירטור, הזילזול וריח הביוב שעדיין לא נפתר (לא יכולתי להשתמש במטבח עקב כך לפחו שבועיים) אבל אשמח לדעת אם גם זה משהו עליו ניתן לדרוש פיצוי כלשהו כי יהיה קשה מאוד לנהל משא ומתן עם בעל הדירה על כל עניין הפיצוי והפחתת שכר הדירה. הכוונה שלי היא לפתור דברים בהידברות ולהגיע עם בעל הדירה להסכמה אם אפשרי הדבר.

    סליחה על הסיפור הארוך אבל חשבתי שהכרחי לפרט את השתלשלות העניינים.

    אודה על תשובתכם.

    תודה וערב טוב,
    הדס

    • פיצוי בגין ליקויים בדירה מושכרת
      עו"ד מיכאל שטרית | 23/01/2019 08:17

      שלום רב,

      שאלתך משלבת נושאים רבים שיש קושי ממשי לתת להם מענה מדוייק נוכח העובדה שלא עיינתי בהסכם השכירות. על פניו נראה שיש מקום לדרישת פיצויי עם זאת המלצתי - לפנות לייעוץ משפטי פרטני.

      בברכה,

      עו"ד מיכאל שטרית
      מנהל פורום נדל"ן ומקרקעין

      בן צבי 7א, בית שמש
      טל': 02-9925566 ; מייל: michael@sb-law.co.il

      • תודה רבה!  לת
        הדס | 23/01/2019 18:08

        • .

          ...