מיקום חלון

  • המרת קיר לחלון
    נדב | 14/01/2019 23:35

    שלום,
    אשמח לדעת מה מובן מהמשפט הזה עח פי הבנתכם ?
    "לגבי הבינוי המרפסת תצא מהסלון בצד המזרחי והממד ימוקם בחלק הצפוני באזור חדר השינה, כאשר הקיר בין המרפסת לממ"ד יומר כך שבמקום קיר יהיה חלון על מנת שלא יחסם האור בחדרי השינה"
    1. האם על הקיר בין המרפסת לממד יעשו חלון צדדי שקרוב יותר למרפסת?
    2. האם על הקיר בין המרפסת לממד יעשו חלון צדדי שקרוב יותר לממ"ד?
    3. האם במקום הקיר יעשו חלון , כלומר חלון לאורך הקיר מהממ"ד עד המרפסת?

    פניתי לקבלן ואמרתי לו שבהסכם אמור להיות חלון על כל הקיר מהממ"ד עד המרפסת, לטענת הקבלן אני טועה ומספיק חלון סטנדרטי של חדר על הקיר הזה, לפי המשפט מי צודק? כי כתוב הקיר בין המרפסת לממ"ד יומר כך שבמקופ הקיר יהיה חלון, אני מבין מזה שלא יהיה שם קיר אלא חלון, הקבלן מתעקש שזה יהיה חצי חלון וחצי קיר ולא חלון ארוך מהממד למרפסת. אשמח לפרשנות שלכם למשפט שהצגתי למעלה, תודה.

    • מיקום חלון
      עו"ד אלעד וייסטוך | 20/01/2019 19:05

      קשה להניח שהכוונה היא שבמקום הקיר יהיה חלון במידות של הקיר. יותר הגיוני לפרש שיהי חלון בגודל סטנדרטי.

      כמובן שככל פרשנות היא נעשית לאור הנסיבות ולשון הכתוב, ולפיהן נעשה ניסיון להתחקות אחר כוונת הכותב.

      בברכה,

      אלעד וייסטוך, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      מנחם בגין 12 רמת גן
      טל': 03-6122111; מייל: elad@weislaw.co.il

      • החלטת מפקחת על המקרקעין
        נדב | 23/01/2019 10:22

        אפשר בנושא הזה לבקש הבהרה מבמפקחת למה התכוונה ?