אי הפרשות לפנסיה

  • אי הפרשות לפנסיה
    אלעד דניאל | 21/12/2018 22:28

    המעסיק לא הפריש לי במהלך ה 9 חודשים שעבדתי סכומים לפנסיה ואני עומד בפניי פיטורים. בבירור מול המעסיק נאמר כי חסרים טפסים מחברת הביטוח , ומיברת הביטוח נמסר שהמעסיק לא העביר כספים לכן לא נפתח לי קרן פנסיה.
    לפי התלושים גם כן לא היו הפרשות.
    ומתכוונים לפטר אותי בעוד כחודש.
    מה עליי לעשות אם אפוטר מהעבודה כדי לקבל את כספיי הפנסיה שהיו צריכים להפריש לי ?

    • אי הפרשות לפנסיה
      עו"ד לילך אקרמן | 23/12/2018 11:40

      שלום רב
      ראשית על המעסיק לפעול לפתיחת הקופה והפרשה רטרואקטיבית של כל הכספים.
      ככל והמעסיק לא עושה זאת אזי אתה יכול לפנות להגשת תביעה בהתאם ולחלופין המעסיק יכול לשלם לך את הכספים שהיה צריך להפריש בעת גמר חשבון. קח בחשבון שבאם המעסיק לא פותח לך קופה בפועל אלא משלם לך את תמורת הכספים אז במקום העבודה הבא לא יהיה לך את הוותק של התקופה בה עבדת אצל מעסיק זה מבחינת הקופה ולא תהיה זכאי להפרשות מתחילת ההעסקה

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il