האם צריך לצרף תצהיר לכתב תביעה קטנה?

  • תביעה קטנה
    שלמה | 23/06/2016 12:34

    ברצוני להגיש תביעה קטנה כנגד בית עסק. מדובר במילה מול מילה. לעזרתי עומד עובד שלהם שתומך בגרסתי.
    האם אפשר וכדאי לי לצרף תצהיר שלו לכתב התביעה? או שעלי להביא אותו עמי לדיון? מהי הפרוצדורה?
    שאלה נוספת: האם עלי לצרף לכתב התביעה תכתובות שנוהלו עם בית העסק לפני הגשת התביעה?

    • האם צריך לצרף תצהיר לכתב תביעה קטנה?
      ליאור חאיק, עו"ד | 23/06/2016 13:57

      היי שלמה,

      כל ההליך של התביעות הקטנות נועד להקל על בעלי הדין בהליך ידידותי זה, ולאן אין כל צורף לצרף תצהיר.

      באופן כללי, ככול ובית המשפט בהליך תביעה קטנה לא דורש ממך לצרף תצהיר - אין כל צורך לעשות זאת.

      אם אתה רוצה להעיד עד- תביא אותו איתך לדיון והוא יעיד. אין צורך בבקשה לעניין זה, אלא אם כן ברצונך להבטיח שאותו עד יתייצב ואז עליך להגיש בקשה לזימון עד.

      לעניין השאלה השניה - עליך לצרף את כל המסמכים הרלבנטיים לתביעתך והתומכים בטענות שלך. אם אתה חושב שראיות אלו יזיקו לך אתה לא חייב לצרף אותם, אך קח בחשבון שהצד השני יוכל להציג אותם בעצמו.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • תצהיר עד
        עמר דוד | 13/12/2018 21:01

        שלום אני רוצה להגיש תביעה בתביעות קטנות
        ויש לי עד שהיה נוכח באירוע
        הבעיה שהוא לא יוכל להגיע להעיד מכיוון שאין מי שיחליף אותו בעסק.
        האם ניתן למלא תצהיר של העד?