מעסיק שלא הפריש לפנסיה ומסרב להפריש רטרואקטיבית

  • פנסיה
    שלי | 12/12/2018 12:49

    שלום רב, התחלתי לעבוד ב- 01.01.2018. לאחרונה התברר לי כי לא הופרשה לי פנסיה - היתה לי קרן קיימת כשהגעתי ומיד עם הגעתי דאגתי להעביר את המסמכים הנדרשים למעסיק. המעסיק לא העביר לי תלושי שכר במהלך כל התקופה על אף דרישותיי. לאחר בירורים, הבנתי שעל מנת להסדיר את העניין, עליי להעביר את חלקי הרטרואקטיבי בפנסיה. נכון לעכשיו, אין לי אפשרות כלכלית להעביר את חלקי בקרן. הצעתי לחתום על כתב ויתור בתמורה לכך שיעביר אליי את מלוא הסכום לחשבוני הפרטי, בידיעה שאוותר על הותק וכו' בקרן, אבל הייתי מוכנה להתפשר על אף שזה פועל לרעתי - המעסיק מתחמק מבקשתי. ידוע לי כי אני יכולה להתפטר בדין מפוטרת ולתבוע בגין כל האמור. שאלתי היא, מה ההשלכות אם הוא מסרב להעביר לי את הכסף? האם בכך שאין באפשרותי להעביר את חלקי הרטרואקטיבי נשללת ממני הזכות לתבוע אותו בגין אי תשלום הפנסיה? הוא מבחינתו אמר שיעביר את הכסף לקרן אבל הסוכנת הפנסיונית אמרה שלא ניתן ללא החלק שלי ואין לי כל אפשרות כלכלית לעשות כן שכן, מדובר באלפי שקלים. אציין שבדקתי אפשרות לפריסת תשלומים של חלקי ונענתי בשלילה. תודה מראש.

    • מעסיק שלא הפריש לפנסיה ומסרב להפריש רטרואקטיבית
      עו"ד אחוה פודים | 13/12/2018 16:45

      שלי שלום,

      נשמע שהמעסיק מנסה בכל דרך אפשרית להתחמק מלשלם לך פנסיה.

      ככל שהמעסיק טעה ולא הפריש, הוא חייב לאפשר לך פריסה לתשלומים ואי הסכמה מצידו לתשלום ו/או לפריסה מהווה חוסר תום לב של ממש.

      ככל שאת סבורה שתעבדי במקום עוד זמן קצר, או לא עוד הרבה שנים, הייתי ממליצה לך לחכות ולתבוע אח"כ את המעסיק על ההפרשים.
      יש לך אפשרות לתבוע עד 7 שנים מרגע שלא ביצע הפרשה.

      בהצלחה!

      בברכה,

      אחוה פודים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      יפו 33, בית יואל, ירושלים
      טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com