מכירת דירה כאשר יש החזקה בחלקי דירות נוספות

  • מכירת דירה
    ביתיה | 24/11/2018 19:58

    יש לי דירה וחלקים ב2דירות נוספות ( +1/3 דירה +1/3דירה נוספת) .  אני מוכרת את הדירה השלמה  יהיה פטור מס במכירתה?

    • מכירת דירה כאשר יש החזקה בחלקי דירות נוספות
      עו"ד חיה אביסרור שמעוני | 27/11/2018 16:30

      שלום רב,
      קשה להשיב בנסיבות מקרה זה האם יחול או לא פטור במכירת הדירה.
      האמור תלוי בתנאים נוספים שצריך לבחון: כגון האם את תושבת ישראל, האם החזקת את הדירה הנמכרת לפחות 18 חודשים מיום שהפכה לדירת מגורים, האם ניצלת בעבר הטבה בהתאם לסעיפים 49ג(2) או (3) לחוק מיסוי מקרקעין ושאלות נוספות.
      בנסיבות המקרה שלך, וכדי להימנע מתאונת מס, מציעה שתפני לייעוץ פרטני אצל מומחה מיסוי מקרקעין

      בברכה,

      חיה אביסרור - שמעוני, עו"ד (רו"ח)
      מנהלת פורום דיני מיסים

      גרשון ש"ץ 6, ת"א | דרך חיים 4, באר יעקב
      טל: 08-9292444 ; מייל: haya@hastax.co.il

      • מס
        ביתיה | 27/11/2018 17:07

        בדוק.  אם דירת י היתה יחידה בלי השליש וכו, מגיע לי פטור.  השאלה אך ורק אם בנסיבות השליש דירה והנוספות היאעדיין מוגדרת יחידה.  תודה

        • פטור ממס על מכירת הדירה
          סלי אילון, עו"ד (רו"ח) | 06/12/2018 20:03

          אם היה מגיע לך פטור ללא החלקים בדירות האחרות, והחלקים אינם עולים על שליש בכל דירה, תוכל לקבל פטור על הדירה גם אם יש לך בנוסף אליה ״זנבות״ בדירות אחרות.

          בברכה,

          סלי אילון, רו"ח
          מנהל פורום דיני מיסים

          רחוב הרטום 16, הר חוצבים, ירושלים
          טל':02-5877888; מייל: sali@salieilon.co.il

          • הגבלה
            ביתיה | 06/12/2018 20:10

            אין הגבלות לכמות הזנבות? לא מצטברות?

            • אין הגבלות. לא מצטברות.
              סלי אילון, עו"ד (רו"ח) | 06/12/2018 21:08

              בברכה,

              סלי אילון, רו"ח
              מנהל פורום דיני מיסים

              רחוב הרטום 16, הר חוצבים, ירושלים
              טל':02-5877888; מייל: sali@salieilon.co.il

              • אמכור
                ביתיה | 07/12/2018 12:15

                וגם לגבי מס רכישה? אחרי שאמכור את דירתי הש לנה,  אקנה עכשיו דירה בפטור מס למרות הזנבות?  תודה לך