תפקידו של עורך הדין

  • איך ומי אמור לפעול במצב המתואר
    א | 29/11/2018 11:01

    1. במצב בו עו"ד  מייצג הוא עו"ד מלשכת הסיוע המשפטי, וכאשר צריך להכין חוו"ד שמאית בתיק האם כל עבודת ההכנה אמורה להיות מוטלת על עורך הדין?  או שעורך הדין יכול להטיל את העובדה הזו על מרשו?

    2. במצב בו עו"ד  מייצג הוא עו"ד מלשכת הסיוע המשפטי,  וצריך להכין תצהירים בתיק ,איך נהוג לעשות זאת בדרך כלל :
    האם העו"ד מקיים פגישה עם מרשו ומכינים תצהיר ביחד? או שעל העו"ד להכין טיוטה ולשלוח למרשו?
    או שהעו"ד יכול להטיל על מרשו להכין טיוטת תצהיר,

    אני שואל זאת מאחר והעו"ד מצד אחד מטיל עליי להכין תצהיר מצד אחד ומצד שני מסרב להעביר לי את התשובות מטעם הצד שכנגד  לשאלונים ואני לא יכול לכתוב טיוטת תצהיר ראויה בלעדיהם?
    תודה רבה

    • תפקידו של עורך הדין
      עו"ד אלי לוטן | 09/12/2018 17:32

      שלום רב,
      בשאלות עולה סוגיית היקף העבודה שעורך הדין נדרש לבצע. סוגיה זאת היא חוזית בין עורך הדין לסיוע המשפטי ונראה לי שזאת הכתובת לבירורים.
      לגבי חומר שעורך הדין אינו מעביר אליך - זה נראה לי לא תקין.
      לגבי הכנת התצהיר - באופן ברור מדובר בעבודה שעורך הדין חייב להשתתף בה השתתפות פעילה. יש כללים לניסוח תצהיר ודברים מקצועיים שצריך לדעת כך שבטח אינך יכול לעשות זאת לבד.

      בברכה,

      אלי לוטן, עו"ד
      מנהל פורום עורכי דין

      ז'בוטינסקי 33, רמת גן
      טל': 03-6125353; מייל: ely@lotan-law.com