מחיר למשתכן

  • מחיר למשתכן
    suzanna | 16/08/2018 14:21

    שלום

    זכיתי באחד ההגרלות של מחיר למשתכן
    וחתמתי על חוזה לפני כ שנתיים

    לאחרונה הובא לידיעתנו שישנה דירה שעברה שדרוג טרם המסירה, דבר הנוגד את האמור ע"י החברה וחמור מכך, נוגד את המכרז לבניית הפרוייקט וכן החוזים של כלל הרוכשים.

    כמו כן, נראה שאותה דירה משודרגת ביצעה שינויים כאמור בדירה, כגון אריחים, ריצוף אסלות תלויות ועוד, וזאת בניגוד לחוזה, הבטחת הקבלן והמכרז אשר פורסם ומבוקר ע"י משרד השיכון.
    יובהר שמדובר במפרט שלא הוצע לדיירים, ואף ישנם דיירים אשר ביקשו לשדרג לפי מפרט זה או דומה לו בעצמם ובתשלום אולם, נתקלו בסירוב ונדחו על הסף.

     בחירת האלומיניום לדירות לא ניתנת לבחירה ונעשתה בהתאם להחלטת האדריכל, נראה כי האפשרות כן ניתנת לבחירה. לראיה - דאגתם לשנות את צבע האלומיניום במספר בניינים.
    נחזור ונציין כי החברה הטעתה את הרוכשים בכך שהציגה מצג שווא בהדמיית הפרוייקט, ונבחר צבע שאינו דומה אף בגוון למה שהוצג בהדמיה לעומת המציאות, הן מבחינת האלומיניום והן מבחינת צבעי הבניין.
    צמוד לפרוייקט שלנו, וכן בפרוייקטים נוספים באזור, קיימים מבנים שבהחלט דומים בגוונים לגוונים שהוצגו בהדמיה, כך שבחירת הצבעים של המבנים והאלומיניום הינה בחירה לא עניינית ויש לתקנה לאלתר.

    הקבלן לא נותן מענה למחתבים שלנו ואנו קבוצה גדולה של רוכשים

    מה ניתן לעשות בנושא? האם יש כאן מקום לטביעה?

    תודה רבה

    • מחיר למשתכן
      עו"ד מיכאל שטרית | 20/08/2018 11:00

      שלום רב,

      ככלל יש דירות בבניין שהם במסגרת "מחיר למשתכן" וחלק לא. מבלי לעיין בהסכם המכר הפרטני שנחתם בין היזם לבין בעל הדירה לא ניתן יהיה ליתן מענה לשאלה זו. כך או כך, לא ברור מה המפרט הטכני הקובע שניתן לכם.

      בברכה,

      עו"ד מיכאל שטרית
      מנהל פורום נדל"ן ומקרקעין

      בן צבי 7א, בית שמש
      טל': 02-9925566 ; מייל: michael@sb-law.co.il