הודעה מוקדמת

  • עובדת שהתפטרה, ועד לתאריך הסיום בשביתה איטלקית
    ליטל מיימון | 13/08/2018 21:13

    עובדת שלאחר שנתיים ביקשה לערוך משא ומתן על חוזה העבודה. קיבלה תוספת משמעותית בשכר וחוזה ל5 שנים, עם עלית שכר קבועה, מאחר והיא אכן הייתה מאוד טובה בעבודתה, לפחות עד אותו הרגע.מיד עם חתימת החוזה החלה לשנות התנהגותה- פנתה בזלזול לעובדים עמיתים, ולמנהלת הישירה, התנהגה בחוסר סבלנות עם העובדים ובאה בדרישות לא הגיוניות להנהלה. נקראה לשיחת בירור עם המנהלת הישירה בה התנהגה באגרסיביות, וקולניות. הובהר לה כי זה לא מקובל ושעליה להתנהל בדרך המובלת בארגון, ובכבוד הדדי לסביבתה. יצאה לחופשות מחלה תכופות, והודיעה בהתראה קצרה על איחורים וחיסורים, ומיד כשחזרה מהמחלה השאירה מכתב התפטרות על שולחן המנהלת, בו הודיעה שעוד חודש היא עוזבת. המכתב התקבל, ללא ערעור. המנהלת הודיעה לה כי אינה זקוקה להודעה מוקדמת ממנה, אך העובדת התעקשה להשאר, תוך שמתנהגת באלימות מילולית, ואגרסיביות ( גם כלפי המנכל) לאורך התקופה. עוד החלה בשביתה איטלקית, חיסורים רבים, וחוסר רצון לבצע חלק מהעבודה שלה, תוך זלזול והתעלמות מהמנהלת הישירה שלה. נשארו לה עוד שבועיים, בהם היא בטח תזרע מרמור במשרד, לא תבצע את העבודה שהיא נדרשת לבצע ותצא לבטח לעוד ימי מחלה. האם אני יכולה להגיד לה להפסיק לבוא מבלי לשלם לה את הימים האילו? היא יוצרת מרמור בקרב העובדים, מבזבת זמן עבודה יקר. תודה.

    • הודעה מוקדמת
      עו"ד רענן קריב | 15/08/2018 11:56

      המעסיק רשאי לוותר על עבודת עובד בתקופת ההודעה המוקדמת - בפיטורים וגם בהתפטרות - ועליו לשלם תמורתה.