האם נדרשת הסכמת דיירים למכירת דירה?

  • מכירת דירה בבית משותף
    לנה | 23/10/2017 07:01

    שלום,

    בבניין דירות שרשום בטאבו כבית משותף יש צורך בהסכמת הדיירים לפני מכירת הדירה? למשל ניתן למכור את הדירה לגורם ממשלתי (כגון: משרד השיכון, עמיגור, עמידר וכדומה) ללא הסכמה של כל דיירי הבניין?
    במידה וקיימת מגבלה מסויימת מה המגבלה.

    • האם נדרשת הסכמת דיירים למכירת דירה?
      עו"ד אלעד וייסטוך | 23/10/2017 14:28

      לנה שלום,

      רכושו של אדם הוא קניינו הפרטי והוא זכאי לנהוג בו מנהג בעלים ולקבל החלטות בצורה אוטונומית.

      כאשר מדובר בנכס שלא רשום כבית משותף תיתכן הגבלה של האפשרות למכירת הנכס ככל שהוסכם בהסכם שיתוף בין הדיירים. במקרה כזה החוק מגביל זאת לתקופה של עד 3 שנים.

      כאשר יש רישום בית משותף אין כל הגבלה על מכירת הדירה והיא לא תלויה בהסכמת הדיירים עצמם.

      בברכה,

      אלעד וייסטוך, עו"ד
      מנהל פורום נדלן ודיני מקרקעין

      השילוח 4, פתח תקווה
      טל': 03-7217888; מייל: elad@weislaw.co.il