חניית נכים ותמרור 437

  • היכן צריך להיות מוצב תמרור חנית נכים?
    דנה | 26/08/2014 07:21

    שלום,

    חניתי במקום של קבוצה של 6 חניות נכים שמאונכות למדרכה, בחניה האחרונה. לא היה סימון על הכביש או המדרכה והתמרור היה מוצב אחרי שתי חניות ולא באמצע, כנראה שלכן פספסתי אותו. היה רשום על התמרור 6 חניות והיו עליו שני חיצים (ימינה ושאמלה). האם כאשר יש תמרור אחד ל-6 חניות, זה תקני ככה שהוא לא באמצע? זה לא מעט תמרור אחד? האם יש לי סיכוי בבית משפט במצב כזה שגם לא היה סימון על הכביש?

    תודה רבה!

    • חניית נכים ותמרור 437
      יעקבי | 26/08/2014 07:51

      שלום דנה,
      לתמרור 437 המסמן חניית נכים יש מספר וריאציות בהצבה.
      בכל מקרה חשוב שייראה לעיני הנהג הסביר. גבולות החניה צריכים להיות מסומנים (בייחוד חשוב הדבר ברצף של חניות).
      זוכרני כשהעלו את הקנס ל- 1000 ש"ח, עברה בכנסת חקיקה לסמן את שטח החניה בצורה ברורה ובולטת אך הדבר טרם מיושם (הצעה של ח"כ זבולון אורלב).
      להלן ציטוט מקובץ הנחיות של משרד התחבורה לעניין סימון תמרורים והצבתם:
      ג. יש לסמן את גבולות השטח שהוקצה למטרה זו באמצעות סימון 819.
      ד. ניתן לקבוע הסדרים נרחבים יותר לצורך חניה של נכים באמצעות תמרור 439 עם פירוט ההסדר.
      ז. אופן הצבת התמרור יהיה – בכל מקרה – ברור, ומראה לנהג מסר חד משמעי. ההצבה תהיה בהתאמה לצורת הנגישות של הנהג אל מקום החניה ולאופן העמדת הרכב במקום, קרי: במקביל, בזוית או בניצב. למשל: בחניה ניצבת ניתן להציב את התמרור בקצה הרחוק של מקום החניה עם הפנים אל מקום הגישה אליו – כך שהנהג יוכל לראותו.

      • תודה רבה..הסתכלתי עכשיו בתמונות שצילמתי..
        דנה | 26/08/2014 08:37

        וראיתי שמסביב לתחום של החניות שפת המדרכה היא באפור ולא צבועה (לזו כוונתך?). מה שכן, בחניה שחניתי יש איקס חלש וכמעט מחוק שמסומן על הכביש..מה דעתך?

        • קובץ מצורף סימון חניות נכים
          יעקבי | 26/08/2014 11:22

          שוב שלום דנה,
          1. אבני השפה לא צריכות להיות מסומנות בשום צבע.
          2. גבולות החניה/יות צריכים להיות מסומנים בתמרור 819 (פסים לבנים).
          3. סימון X (איקס) השתרש אך בטעות יסודו, כי זה תמרור 820 האוסר חניה לכולם, כולל נכים!
          4. לאחרונה מסמנים את שטח החניה בכחול להבלטה אך סימון זה אינו תמרור.
          5. רצ"ב תרשים לדוגמה.

          • חניית נכים
            חנה ציפרוט | 22/07/2017 08:36

            שלום
            יד לי תג נכה עם ציור משולש ירוק(וחשבתי עד אתמול שזה היחידי שקיים) החניתי את רכבי בחניית נכים עם שחט המורה על כך וללא סימון בכביש.
            לצערי קיבלתי דוח על סך 1000 שקל האומר שהחנתי בחניית נכה על גלגלים  תמרור 437 עדיין לא ברור לי ?
            איך אני אמורה לדעת ?
            החנייה מסומנת ככל החניות עמוד ועליו שלט כחול עם כסא גלגלים דהיינו חניית נכים
            מה עלי לעשות?

      • דוח
        אושרת | 28/06/2018 16:12

        גם אני קיבלתי היום דוח יש לי תו נכה לא ראיתי שלט שאומר שזה לעיסה גלגלים איך מבטלים את הדוח