הפסקת שכירות במרכז מסחרי

  • שכירות עסק
    אביאל | 19/04/2017 13:14

    שלום רב,
    האם בעל מתחם תיירותי כלשהו יכול להפסיק את החוזה באופן חד צדדי עם בעל עסק המשכיר ממנו חנות/מסעדה כאשר הוא סגר את העסק?
    או שמא בעל העסק הוא זה שצריך להפסיק או להביא שוכר אחר במקומו.

    • הפסקת שכירות במרכז מסחרי
      עו"ד אלעד וייסטוך | 20/04/2017 13:46

      אביאל שלום,

      לבעל מתחם מסחרי יש אינטרס שהמתחם יהיה שוקק והחנויות בו יעבדו וימשכו קהל.

      מרכז מסחרי מנומנם וריק בחלקו פוגע בערך הנכס, פוגע בדמי השכירות וגורם ליתר העסקים לרצות לעזוב אותו.

      לפיכך בהסכמי שכירות מסחריים מקובל שסגירת העסק מעל תקופה מסוימת מהווה הפרת הסכם.

      כמו כן בהסכמים מעין אלו, מקובל שהמשכיר יכול לסרב להעברת זכות השכירות לעסק אחר, ולכל הפחות הדבר דורש את אישורו.

      לעתים קרובות מוגדר בהסכם השכירות מהן השיקולים והדרישות שבעל המרכז יכול להציב על מנת לאשר את הכנסת השוכר החלופי.

      בעל המרכז המסחרי ידרוש בדרך כלל התאמה בין השוכר המקורי לבין השוכר החלופי בין היתר מבחינת סוג הפעילות בחנות, המוצרים או השירותים הניתנים, גובה הפדיון של העסק, רמת המוניטין ועוד. אין צורך לציין שדמי השכירות לא יפחתו כתוצאה מהחלפת השוכרים.

      לאור זאת יש לבחון מה אומר הסכם השכירות בנושאים אלו.

      מקווה שתשובתי הייתה לך לעזר.

      בברכה,

      אלעד וייסטוך, עו"ד
      מנהל פורום נדלן ודיני מקרקעין

      השילוח 4, פתח תקווה
      טל': 03-7217888; מייל: elad@weislaw.co.il