תביעה כנגד מוסד אקדמי בגין השבתה

  • תביעה ייצוגית נגד המכללה למנהל - שביתת סגל אקדמי
    עומרי | 01/01/2017 16:21

    שלום, המכללה שלנו מושבתת כבר למעלה משבועיים בגלל חילוקי דעות בנושא שכר בין סגל המרצים לבין ההנהלה.
    המכללה היא מוסד פרטי אשר גובה מאתנו כ40,000 שח שכר לימוד בשנה.
    מעל ל4,000 סטודנטים מושבתים ונמצאים במצב של אי ודאות מה יהיה מחר.
    כל צד בסכסוך מבקש להראות את עצמו כצודק ושם אותנו הסטודנטים במצב לא נעים, בואכה של תקופת בחינות.
    יש לי רשימה של מעל ל30 סטודנטים שרוצים לפתוח בהליך משפטי כנגד המכללה ואוכל לרתום יותר סטודנטים להליך זה.
    אשמח לדעת איך ניתן לפעול בנושא.

    • תביעה כנגד מוסד אקדמי בגין השבתה
      עו"ד שחף גרוס | 02/01/2017 09:30

      עומרי שלום,

      הצעד הבא שעליכם לעשות, ככל שברצונכם להקדם בבירור קיומה של עילת תביעה, הוא לפנות לעו"ד לייעוץ במסגרת פגישה אישית.
      באשר לקיומה של עילת תביעה, לא בטוח שקיומו של סכסוך עבודה בין סגל המרצים למכללה מהווה הפרת הסכם כלשהו כלפי הסטודנטים, שכן במהותה, התחייבות המכללה היא להכשיר את הסטודנטים בקורסים שניתנים ולאפשר להם לעמוד למבחני סיום בקורסים הללו עד שיגיעו לסכום שעות הלימוד והרכב שעות הלימוד שקבע המל"ג להשלמת התואר.
      ככל ששביתת המרצים מונעת מכם השלמת לימודי התואר ועמידה לבחינות והמכללה אינה משלימה את החסר, אז תעמוד לסטודנטים עילת תביעה טובה.

      בברכה,

      שחף גרוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני חוזים

      התע"ש 20, כפר סבא
      טל': 09-7650420; מייל: shahaf@Lawgm.net