אי סימון מחירים על גבי המוצרים?

  • עזרה לגבי עילה לתביעה
    naamaliba | 03/11/2016 15:09

    שלום, רציתי לדעת אם אפשרי לתבוע סופר קטן אשר כמעט רוב מוצריו ללא מחירים , גם יש טעויות  במחירים בין מה שמופיע על המוצר למה שמעודכן במחשב .
    פניתי אל בעל המקום ושאלתי למה אין מחירים ... הוא התחמק
    ש"עובדים על זה בקרוב"  ככה זה נשמך המון זמן ,בעצם זה כך מתנהל הסופר מאז ומתמיד.
    מעבר לזה  היום חוויתי בסופר הזה חווית קניה מבישה
    אני מקבלת תווי קניה  מעמותה שעוזרת לי ואני מחויבת לקנות רק בסופר הזה , חייבת לציין שהסופר של אנשים חרדים אדוקים  מנוהל בצורה מרושלת כל החנות לא מתפקדת  והכל בלאגן שלם .
    היום בקניה הבאתי לקופאית את תווי הקניה בשווי 200 שח
    והוספתי לה מאה שקל מזומן (כי העסקה הייתה 230 שח)
    הייתי בטוחה שהיא תחזיר לי עודף מהמזומן . במקום זה היא החזירה לי בתוו קניה . ביקשתי לדבר עם האחראים
    הם התנערו ממני ואמרו שהם לא יכולים להחזיר לי עודף מזומן ואין מה לעשות . ברגע שניסיתי לנהל משא ומתן איתם הם לקחו ממני את הקניות בחזרה וגם לא החזירו את התלושים בחזרה . בנוסף  צעקו עלי וגירשו אותי בבושת פנים מהסופר
    וכל זה ליד כל האנשים בסופר . צרחו עלי כאילו פשעתי ובנוסף כל האנשים בסופר הבינו שאני מקבלת תווי קניה כמו מסכנה . .
    אציין שאני אישה חילונית שעשתה קניות בסופר חרדי ולכן התייחסו אלי ככה .
    שלחו אותי הביתה מבוישת וללא קניות .
    אשמח לדעת אם יש מקום לתבוע , 1 -תביעה קבוצתית כנגד חוסר סימון מחירים
    2 - את עגמת הנפש  וההפסד שנגרם לי.
    תודה רבה וסליחה על האורך ....

    • אי סימון מחירים על גבי המוצרים?
      עו"ד עמירם טפירו | 06/11/2016 11:22

      נעמה שלום,

      אין סימון המחירים מהווה, על פניו, הפרה של תקנות הגנת הצרכן.

      צר לי על התנהלות הסופר כלפייך ברמה האישית. יחד עם זאת, איני סבור שיש הצדקה לתביעה ייצוגית כנגד סופר "קטן" או "שכונתי" (להבדיל מרשת).

      בברכה,

      עמירם טפירו, עו"ד
      מנהל פורום תביעות ייצוגיות

      מרכז עזריאלי 1 (בניין עגול), תל אביב
      טל': 03-5243223; מייל: amiram@gt-law.co.il

      • עוד שאלה
        נעמה | 06/11/2016 12:32

        תודה על התשובה .האם יש לי עילה לתביעה נגד עגמת הנפש שנגרמה לי והתווים שבעצם נגנבו על ידי בעל החנות אם כן איזה סוג תביעה ועורך דין אני צריכה ?

        • מיהות ומהות התביעה
          עו"ד עמירם טפירו | 06/11/2016 13:02

          נעמה,

          אני סבור כי הדרך הנכונה (לנוכח ההיקף הכספי המדובר) הינה פעולה במסגרת תביעה קטנה. קיים פורום תביעות קטנות בו מצויים מנהלים הבקיאים ממני ביחס לכל הקשור להגשה ו/או ניהול של תביעה קטנה.

          בברכה,

          עמירם טפירו, עו"ד
          מנהל פורום תביעות ייצוגיות

          מרכז עזריאלי 1 (בניין עגול), תל אביב
          טל': 03-5243223; מייל: amiram@gt-law.co.il

          • .
            נעמה | 06/11/2016 13:13

            תודה רבה