העברת דיון לבית משפט אחר

  • העברת מקום דיון
    יהודה | 29/09/2016 09:43

    הדיון שלי אמור להתקיים בצפון עכו , הייתי רוצה להעביר את הדיון לביהמ"ש לתעבורה פ"ת כיצד ניתן

    • העברת דיון לבית משפט אחר
      יעקבי | 29/09/2016 12:40

      שלום יהודה,
      רק בית משפט עליון מאשר העברת דיון לבית משפט במקום אחר.
      התנאי: הודאה באשמה.
      בית המשפט האחר יגזור את הדין כאשר תינתן האפשרות להגיש טיעונים להקלה בגזר הדין.
      דגש: לא יתנהל דיון הוכחות בבית המשפט האחר!

    • העברת מקום דיון הכיצד?
      עו"ד דורון ויגלר | 29/09/2016 12:46

      יהודה שלום,
      1- עליך להגיש בקשה מנומקת לנשיאת בית המשפט העליון. כמו כן, הפסיקה קבעה כי עליך להודות בביצוע העבירה.
      2- הזיקה לקיום הדיון בעכו ברורה - הרי העבירה נעבירה בצפון, כל העדויות מן הצפון וכן לשכת התביעה היא מהצפון.
      3- לנוחיותך ס' 78 בחוק בתי המשפט : "הליך מסוים שהובא או שיש להביאו לפני בית משפט מחוזי או בית משפט שלום במקום אחד, רשאי נשיא בית המשפט העליון או שופט אחר של בית המשפט העליון שהוא הסמיכו לכך להורות שיהיה נידון בבית משפט של אותה דרגה במקום אחר; ובלבד שלא תינתן הוראה לפי סעיף זה לאחר התחלת הדיון אלא בהסכמת השופט שהחל לדון בו".

      בברכה,

      דורון ויגלר, עו"ד
      מנהל פורום דיני תעבורה,

      מגדל ב.ס.ר 3, כנרת 5, בני-ברק
      נייד: 052-2501035; מייל: wiegler.law@gmail.com