איך יחושב המס-קנס על בעלי 3 דירות ויותר ?

  • כמה דירות יש לי בעצם? (מס על דירה שלישית ומעלה)
    אבירם | 27/08/2016 17:00

    שלום רב,
    על שמי דירה אחת במלואה, ועוד שלוש דירות בבעלות חלקית בלבד מירושה. (שליש, שליש, ורבע), כך שבסך הכל בבעלותי פחות משתי דירות מלאות. האם אני נופל בקטגוריה של חייב במס על דירה שלישית? ואם כן, כיצד יחושב המס, שכן מדובר בבעלות חלקית. (קראתי לאחרונה באחד מאתרי האינטרנט שרק יותר משליש בעלות נחשבת לבעלות על דירה, האם נכון הדבר?)
    תודה
    אבירם

    • איך יחושב המס-קנס על בעלי 3 דירות ויותר ?
      יוסי קורן, עו"ד ו- רו"ח | 27/08/2016 18:26

      אבירם שלום,
      נכון לעכשיו עוד טרם פורסם תזכיר החוק המוצע.
      אם וכאשר יפורסם, נדע מה ואיך מתכוון השר להטיל הגזירה.
      מקווה שסייעתי.

      בברכה,

      יוסי קורן, עו"ד ורו"ח
      מנהל פורום דיני מיסים

      כינור 14, ראש העין
      נייד: 054-3134250; מייל: yossi.koren.adv.cpa@gmail.com

    • בעלות חלקית
      עובדיה נגרי | 04/09/2016 12:36

      נכון לרגע זה ,על פי טיוטת חוק ההסדרים שליש דירה

      נחשבת לבעלות לצורך מניין הדירות בחוק ריבוי נכסים

      (מעל 33 אחוז בעלות ולא מעל 33 ושליש !)

      לפיכך לפי שעה אתה כן חייב במס על דירה שלישית ובחלק היחסי של מחירה בשוק עפ"י הטבלאות שינפיק משרד האוצר