מהו שיעור מס הרכישה שיחול בעוד 6 שנים ?

  • דירה למשתכן
    אלון | 30/07/2016 09:27

    שלום

    אני רוצה לתת לאח שלי שהוא נשוי ללא דירה כסף להון ראשוני כדי שיקנה דירה במחיר למשתכן, ואז במידה ויקנה את הדירה על שמו, אז לאחר שש שנים יעביר לי את הדירה

    האם במקרה כזה אצטרך לשלם מס רכישה? (יש ברשותי עוד שתי דירות).

    הערה: אני מעדיף שבמקום שיזרוק כסף על שכירות אז לפחות זה יכסה את משכנתא הדירה

    • מהו שיעור מס הרכישה שיחול בעוד 6 שנים ?
      יוסי קורן, עו"ד ו- רו"ח | 30/07/2016 09:49

      אלון שלום,
      מבלי לתת הדעת ולהתייחס למתווה שתיארת - האם נכון ? האם חוקי ? האם חסר סיכון ?,
      לגבי שאלתך לענין מס רכישה -
      נכון להיות, וההדגשה זה על "נכון להיום", כי אף אחד לא יודע מה יהיו ההוראות, התנאים ו/או ההגדרות בעוד 6 שנים...
      במכירה "ללא תמורה" מיחיד לקרובו, יחול מס רכישה של 1/3 מהשיעור הרגיל.
      מקווה שסייעתי.

      בברכה,

      יוסי קורן, עו"ד ורו"ח
      מנהל פורום דיני מיסים

      כינור 14, ראש העין
      נייד: 054-3134250; מייל: yossi.koren.adv.cpa@gmail.com

      • המשך דירה למשתכן
        אלון | 30/07/2016 13:11

        שלום רשמת
        רשמת מבלי להתייחס עם זה נכון או חוקי או חסר סיכון
        מדוע שזה יהיה סיכון? האם אחרי שאתן לאחי מימון ראשוני והוא יזכהבדירה למשתכן ואחרי 6 שנים יחזיר לי , אני מסתכן?
        מדוע? מישהו יכול לקנוס אותי על זה? מה יכולים לעשות?

        • האם יש סיכון במתווה של עסקה ?
          יוסי קורן, עו"ד ו- רו"ח | 30/07/2016 13:21

          אלון שלום,
          אתה רשמת - "אני רוצה לתת לאח שלי...כסף להון ראשוני".
          רק אתה יודע מה כוונתך במשפט זה...מה הסכום המדויק...מה חלקו בסך עלות הדירה...
          אם  נותן הלוואה - זה דבר אחד.
          אם נותן מתנה - זה דבר אחר.
          בכל מקרה, יש לכך כל מיני אספקטים,
          שיש לחשוב ולדון לגביהם.
          ובתנאים מסויימים, זה אכן עלול להיבדק ע"י הרשויות, לא להתקבל על ידם ואולי אף חמור מכך.
          מקווה שסייעתי.

          בברכה,

          יוסי קורן, עו"ד ורו"ח
          מנהל פורום דיני מיסים

          כינור 14, ראש העין
          נייד: 054-3134250; מייל: yossi.koren.adv.cpa@gmail.com