איחור במסירה

  • תמא 38 איחור במסירת הדירה
    שני ששון | 25/06/2016 09:20

    שלום רב
    קנינו דירה בפרוייקט תמא, הקבלן היה אמור למסור את הדירה ביום 14.2.16, כיום ארבעה וחצי חודשים לאחר תאריך זה טרם קיבלנו טופס 4 ולכן מתעכבת הכניסה לדירה.
    עפ חוק המכר לאחר 60 יום עליו לפצות אותנו, האם אי קבלת טופס 4 נחשב ל"לא נשלט ע"י הקבלן"? כלומר זה לא בשליטתו ולכן הוא לא אמור לפצות אותנו?
    אשמח לעזרה לפני שאני שולחת דרישה לפיצוי
    שני

    • איחור במסירה
      עו"ד אילן הלוי | 26/06/2016 18:54

      אי קבלת טופס 4 כשלעצמה אינה סיבה לפטור מפיצוי. רוב המסמכים הנדרשים לקבלת טופס 4 אמורים להיות בשליטת היזם. הצעתי היא לשלוח לו מכתב דרישה לקבלת פיצוי. המצב שלך טוב יותר שכן הוא זה שצריך להוכיח כי היו נסיבות שלא בשליטתו כדי להיות פטור מפיצוי. הכל כמובן מותנה וקשור לנוסח הסכם המכר בינכם ועל מנת לתת תשובה מלאה יותר רצוי לדעת מה כתוב שם.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com

      • מכתב התראה
        שני ששון | 27/06/2016 20:14

        היי אילן
        המון תודה על המענה.
        עשינו המון שינויים בדירה והקבלן לא החתים אותנו שבעקבות השינויים חזקת הדירה תתארך, הוא לא יכול לטעון זאת כעת נכון?

        יש אפשרות לשלוח לי מכתב התראה כדוגמא למייל?
        לא הייתי רוצה לעשות טעות מול הקבלן

        • מכתב התראה
          עו"ד אילן הלוי | 30/06/2016 07:40

          שלום שני

          הקבלן יכול לטעון הכל. ברור שאם לא החתים אותכם בזמנו על אורכה בזמן בגלל השינויים אז הטענה שלו חלשה יותר כיום. אבל מנסיוני הוא יטען הכל. אני לא יודע על אילו שינויים מדובר וכמובן גם לכך השפעה מסוימת על התשובה.

          מצטער אבל זה לא אחראי ולא מקצועי להעביר מכתב התראה סתם ככה בלי לדעת את כל העובדות. מציע שתפגשו עם עו"ד, שיעשה זאת עבורכם.

          בברכה,

          אילן הלוי, עו"ד
          מנהל פורום תמ"א 38

          שד' שאול המלך 8, ת"א
          נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com