זכות קדימה

  • תאונה במגרש חניות
    נופר ניסן | 18/12/2014 00:25

    שלום, לפני 4 חודשים עברתי תאונה במגרש חנייה.
    אני נסעתי בדרך ישרה ובדרך הראשית בתוך מגרש חניה כשלפתע מכונית יצאה מאחת הפניות שהיו מימיני. המכונית נסעה במהירות גבוהה ולכן התנגשה בי וסובבה לי את כל הרכב ופגעה בשתי הדלתות הימניות של הרכב.
    רציתי לדעת אם החוק של לתת מתן זכות קדימה לרכב הבא מימין גם אם לא הוצב תמרורים תקף פה וגם במידה והמכונית שהתנגשה בי עברה את המהירות המותרת.
    תודה

    • זכות קדימה
      יעקבי | 18/12/2014 13:21

      שלום נופר,
      זכות קדימה תקפה בכל מקום. היכן שלא מוצב תמרור, זכות קדימה למי שמגיע מימין או למי שנע על דרך ראשית.
      לעניין המהירות: מדובר בהערכתך ולא במדידה מדוייקת. על פי עצמת הפגיעה ותוצאת המפגש ניתן להעריך את המהירות.

      • תגובה
        נופר | 18/12/2014 13:46

        אוקיי, ואם המהירות המהירה שהיא נסעה מוכחת בבית משפט
        מי האשם?

      • אין דבר כזה בחוק "דרך ראשית"
        איתי | 25/12/2014 18:51

        זה אמנם לא מעלה ולא מוריד מחובת מתן זכות קדימה לרכב הבא מימין באין תמרור (אם הדרך מימין אינה חצר או שביל).

      • לא מדוייק
        ניר | 27/01/2015 09:31

        זכות קדימה לרכב הבא מימין איננה בכל מקרה בו אין תמרורים אלא רק במקרה שקיים צומת. מגרש חניה, כמו גם חצרים, דרך גישה לבית, תחנת דלק, כביש עפר וכו' לא עונים על ההגדרה של צומת ולכן זכות הקדימה היא של מי שנוסע בדרך ומי שיוצא מחניה, תחנת דלק וכו' צריך לתת את זכות הקדימה.