מכתב מכפיש האם לשון הרע ?

  • מכתב מכפיש למשרד הבריאות
    אורי | 24/10/2014 17:27

    סגני חמד את תפקידי בבית חולים וכתב מכתב מכפיש עלי למשרד הבריאות, שאת תוכנו אינני יודע. הוא הודה במעשה בפני עובדים אחרים, ואני אף קיבלתי מכתב ממשרד הבריאות שמכתבו בבדיקה, כאשר ביקשתי ממשרד הבריאות לקבל היעתק ממכתבו בכדי שאוכל להגיב על ההכפשות, סירבו להציג לי את מכתבו . על מכתבו נודע לי מחברים לעבודה לאחר שהוא סיפר והתרברב בפניהם מה הוא כתב והם דיווחו לי. איך משיגים את המכתב שגרם לי נזק כבד למוניטין שלי והאם יש עילת תביעה נגדו בגין לשון הרע.

    • מכתב מכפיש האם לשון הרע ?
      עו"ד בן קרפל | 26/10/2014 13:35

      אורי שלום רב,

      על פניו מהסיפור שהצגת לא ברור כיצד אתה יודע שהוכפשת במכתב המדובר?
      בכדי לקבוע האם נאמרה לשון הרע יש לקרוא את המכתב ולהתייחס לעובדות המתוארות בו.

      באותה נשימה ציינת שסגנך סיפר והתרברב בפני עובדים במקום על תוכן מכתבו, האם אותם עובדים יסכימו לבוא ולהצהיר את אשר נאמר להם ?

      בנוסף עליך לדעת שבכדי שתתגבש עילת תביעה נדרשים להוכיח לבית המשפט התקיימותם של שני מרכיבים אשר בלעדיהם לא תתגבש עילת תביעה.

      המרכיב הראשון הוא  - שנאמרה לשון הרע .
      המרכיב השני הוא - שהדברים נאמרו לפחות לאדם אחד מלבדך.
      המרכיב השני בעניינך מתקיים ככל שאותו אדם באמת שלח מכתבך למשרד הבריאות על אחת כמה וכמה אם הוא הלך ופרסם את תוכן המכתב לעובדים נוספים בבית החולים.

      חשוב לציין לעניין שליחת המכתב כי חוק איסור לשון הרע מעניק מספר הגנות לנתבעים בגין לשון הרע, ההגנה הרלוונטית לעניינך היא הגנת תום הלב (סעיף 15 לחוק) המכיל תתי סעיפים המתארים סוגי הגנות שונות אשר כולן נקשרות לתום ליבו של המפרסם.
      סעיף קטן (8) רלוונטי לעניינך:
      "(8)   הפרסום היה בהגשת תלונה על הנפגע בענין שבו האדם שאליו הוגשה התלונה ממונה על הנפגע, מכוח דין או חוזה, או תלונה שהוגשה לרשות המוסמכת לקבל תלונות על הנפגע או לחקור בענין המשמש נושא התלונה; ואולם אין בהוראה זו כדי להקנות הגנה על פרסום אחר של התלונה, של דבר הגשתה או של תכנה."

      רוצה לומר כי, באם אותו אדם הגיש עליך תלונה לרשות המוסמכת  = משרד הבריאות, יכול שתעמוד לו הגנת סעיף 15(8) לחוק.

      אך באם אותו אדם הלך ופרסם את תוכן מכתבו לאנשים נוספים דבר שתצטרך להוכיח, לכך לא תהיה לו הגנה וזאת על פי הסיפא של הסעיף הנ"ל.

      בכל הנוגע להוצאת המכתב המדובר ישנן דרכים לעשות זאת אך מדובר בפעולות משפטיות גרידא.

      אמליץ לך ליצור קשר מול עו"ד המתמחה בתחום להמשך ייעוץ.

      בהצלחה,
      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע.