ערעור

  • ניקוד במבחן
    אבי | 21/08/2014 21:02

    שלום אנשים,
    לפני כמה שבועות היה לנו מבחן בדיני חוזים.

    הקיצר לפני כמה ימים המזכירה שולחת לנו הודעה שכל סטודנט שישלח ערעור לא מנומק ירדו לו 5 נקודות.

    עכשיו "לא מנומק" זה מושג שהמרצה יכולה למתוח איך שבא לה....

    בכל מיקרה, אני מבקש את עצתכם.. האם אתם חושבים שלמרצה מותר לעשות דבר כזה (בקורסים אחרים לא אמרו לנו דבר כזה).. זה ממש איום.. גועל נפש אנשים מפחדים להגיש ערעורים בגלל זה.

    עכשיו בבקשה אל תגידו לי לבדוק את התקנון וכל זה כי מן הסתם התקנון לא אומר שזה מותר וגם לא אומר שזה אסור..

    • ערעור
      עו"ד אדם אשכנזי | 21/08/2014 23:23

      אני אענה לך באלגוריה (ולמען הסר ספק, אני מסכים איתך לגמרי, ההתנהגות של המרצה לא ראויה- בלשון המעטה).

      הגעת עם לקוח לבית המשפט, בית משפט השלום דחה את התביעה של הלקוח שלך.

      ערערת לבית המשפט המחוזי, נכנסת לאולם, פגשת בהרכב כעסני ונרגן.

      לא הספקת להוציא מילה מהפה וראש ההרכב החל לצעוק עלייך- "אתה מבזבז את הזמן, אין לך קייס, חבל על ההוצאות שתקבל, תחזור בך מהערעור".

      אגב- דקה לפני, צפית יחד עם הלקוח שלך באותו ראש הרכבף צועק על עורך דין אחר, שדווקא בחר שלא להקשיב לו, ובגלל זה הלקוח שלו חויב בהוצאות של עשרות אלפי שקלים.

      ובחזרה לסיפור שלנו- לאחר הצעקות של ראש ההרכב יצאת להתייעץ עם הלקוח. אתה בהתלבטות, האם לקחת סיכון ולחשוף את הלקוח שלך להוצאות גבוהות ומיותרות, או לנסות ואולי כן להצליח. מה עשה העורך דין?

      רוצה לאמור, הסיטואציה הזו קיימת יום יום בבתי משפט, ובכל דבר. עלות מול תועלת, שווה את זה או לא שווה את זה. ללכת עד הסוף בכל הכוח? זה ישתלם לי או לא? לפעמים זה יצליח, אבל לפעמים (ולרוב) זה לא יהיה שווה את זה.

      למען הסר ספק, בעתיד אתה תיתקל בסיטואציה כזו מול שופטים, ולא רק מול מרצים.

      בהצלחה,