הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

הליך פונדקאות לזוגות לא נשואים בהודו

  • אם לא ביולוגית
    טלי | 27/07/2014 16:32

    אני ובן זוגי (איננו נשואים) מעוניינים לעשות הליך פונדקאות בהודו בשל העלויות הנמוכות בהודו + תרומת ביצית.
    אני מעוניינת לקבל חופשת לידה לאחר שנביא את התינוק שיוולד (בע"ה) לארץ.
    שאלתי - האם יכולים לשלול ממני את חופשת הלידה בגלל שאינני האם הביולוגית של התינוק?
    אני מעוניינת לאמץ אותו כדי שלפונדקאית לא יהיו שום זכויות חוקיות עליו - כמה זמן זה יכול לקחת והאם בסוף התהליך אני זכאית לחופשת לידה?

    • הליך פונדקאות לזוגות לא נשואים בהודו
      עו"ד מתן חודורוב | 28/07/2014 09:02

      טלי שלום,

      1. ראשית חשוב לי להדגיש שכדי לבצע הליך פונדקאות בהודו יש לקבל ויזה רפואית. אחד מהתנאים לקבלת ויזה רפואית הוא שבני הזוג נשואים מעל לשנתיים. עם זאת, בעבר ליוויתי זוגות שלא היו נשואים והותר להם לבצע את ההליך לאחר שהוכיחו, כי חיים במשך תקופה ארוכה במסגרת חיים משותפים, לצד נסיבות נוספות אחרות. בכל מקרה הייתי ממליץ לך להיוועץ בעו"ד הבקיא בתחום בעניין זה.

      2. לעניין חופשת לידה - את תהי זכאית לקבלת חופשת לידה ללא קשר לקשר גנטי.

      3. לעניין אימוץ / צו הורות - באופן עקרוני תוכלי לקבל צו הורות פסיקתי באמצעות בית המשפט המוסמך. משך ההליך משתנה בהתאם לנסיבות.

      אשמח לסייע בהמשך,

      בברכה,

      מתן חודורוב, עו"ד