מיסוי על רכישת דירה בתמ"א 38

  • רכישת דירה בפרוייקט תמא 38
    Adi Gaon | 25/07/2014 09:38

    שלום לפני כשנה וחצי רכשתי אופצייה לרכישת דירה בפרוייקט תמא 38...שלמתי סכום קטן והכסף אצל עוד בנאמנות. בזמנו הגישו את הבקשה לרשות המיסים אך הם לא קבלו אותה ואז שינו את האופצייה לעסקת רכישה. מאז ועד היום עדיין אין היתר בנייה וגם עתיד להיכנס חוק המעמ. השאלה שלי היא האם זה חוקי להגיש לרשות המיסים מס רכישה שבפועל אין עדיין היתר בנייה? אני חןששת שמהלך זה יפגע באפשרות שלי לקבל את ההטבה של מעמ 0

    • מיסוי על רכישת דירה בתמ"א 38
      עו"ד גילי לוי | 29/07/2014 12:29

      עדי שלום,

      ניתן להגיש דיווח על עסקת רכישה טרם קבלת היתר בנייה. גם רכישת אופציה במקרקעין היא עסקת רכישה בפני עצמה.
      לגבי ההשלכות העתידיות על הפטור ממע"מ - איני בקיא בפרטי החוק החדש אולם ככל הנראה רשות המיסים תראה בכל רכישה אחרת עסקה שנייה. אני מניח שיש לכך פתרונות, טוב יהיה להיוועץ בעו"ד מתמחה בתחום המיסוי.

      בברכה,

      גילי לוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38
      יפת, לוי ושות' - משרד עורכי דין ונוטריון