תמ"א 38 - צוק איתן

  • האם לנוכח צוק איתן המדינה תאשר תמ"א 38 גם לנו?
    אולג | 20/07/2014 11:35

    מאוד רצינו שפרויקט תמ"א 38 יבוצע גם אצלנו, אבל משום מה אנחנו - בניין שניתן לו היתר אחרי 1980 + אין בו ממ"ד - לא מתאים לקריטריונים של תמ"א 38.

    האם עכשיו, לנוכח מבצע צוק איתן, המדינה תאפשר גם לנו להוסיף ממ"ד על פי תוכנית תמ"א 38?

    זה הרי אבסורד שאנחנו לא ממוגנים

    • תמ"א 38 - צוק איתן
      עו"ד אילן הלוי | 20/07/2014 11:55

      שלום אולג!

      מטרתה העקרית של תמ"א 38 היא לעודד חיזוק מבנים מפני רעידות אדמה. מאחר ותקן בניה לגבי רעידות אדמה הוחל משנת 1980 נקבע בהוראות המ"א שהזכויות הנוספות הניתנות על פיו לא ינתנו לבנינים לגביהם הוצא היתר לאחר 1980.

      אבל בעצם מה שאתה שואל הוא לא לגבי חיזוק מבנים מפני רעידות אדמה אלא מפני צרה אחרת שיכולה ליפול עלינו כמו שקורה עכשיו במבצע "צוק איתן". יש לכך פתרון בחוק המקרקעין.

      המחוקק כבר התיחס לנושא הוספת ממ"דים בבנין קיים בחוק המקרקעין. סעיף 71ב(א) לחוק המקרקעין מאפשר לרוב של 60% מבעלי הדירות להחליט על הרחבת דירות לצורך בנית ממ"דים. הוראה זו חלה על כל הדירות בהם אין עדין ממ"ד ואין זה משנה מתי נבנה הבנין. על כן מה שאתם צריכים לעשות הוא לקבל החלטה באסיפת דיירים בדבר הוספת ממ"דים. אם יש רוב דרוש אז אין בעיה להמשיך גם אם חלק מתנגדים.
      בגלל שהתהליכים לוקחים זמן אז הפתרון הזה כבר לא יהיה רלבנטי לצוק איתן אבל לצערי נראה שעוד יהיה צורך בו גם בשנים הבאות.

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38